Γ. Σαρίδης: Show χωρίς αποτέλεσμα η επίσκεψη Τσίπρα στη Σμύρνη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αντίθετος με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη και τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, τάχθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην Α Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης μιλώντας στο radio1d και στην εκπομπή «Βαριά κ Ανάλαφρα» με τους Βασίλη Παπαναστασούλη και Δέσποινα Κρητικού. Ο κ Σαρίδης  χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού  Αλέξη  Τσίπρα στη Σμύρνη, «show χωρίς αποτέλεσμα»,  και τόνισε  ότι,  «η συνάντηση αυτή δεν θα έπρεπε να είχε γίνει και οι σύμβουλοι της πολιτικής θα έπρεπε να είχαν συμβουλέψει τον κ Τσίπρα να μην πάει στη συγκεκριμένη συνάντηση με τον κ Νταβουτογλου». Ο  κ Σαρίδης υπογράμμισε  ότι «είναι η δεύτερη φορά που ο Αλέξης  Τσίπρας πηγαίνει απροετοίμαστος σε μία τέτοια συνάντηση μ έναν Τούρκο ομόλογο του».

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων  της Α εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης,  αναγνώρισε ότι υπογράφηκαν κάποιες δευτερεύουσες συμφωνίες αλλά για το προσφυγικό είπε ότι «παραμένουμε όμηροι, τα διμερή θέματα μπορούν να καλύπτουν τις παραβιάσεις του εναέριου  χώρου και τις αμφισβητήσεις τις εθνικής κυριαρχίας».

Ο κ Σαρίδης μεταξύ άλλων ανέλυσε τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για το προσφυγικό τονίζοντας ότι «μετά την εκεχειρία στη Συρία πρέπει να υπάρξει ανοικοδόμηση στη χώρα για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα τους».

Ο κ Σαρίδης υπογράμμισε ότι με κλειστά σύνορα διακυβεύεται η  παραμονής  της Ελλάδας στη Σέγκεν ενώ τόνισε ότι, «η πρόληψη αλλαγής πολιτικής της Ε.Ε απέναντι στα Σκόπια για το άνοιγμα των συνόρων είναι κάτι που περιμένουμε απ τη σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου». Ο βουλευτής Α ε της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε ότι είναι  απαραίτητο να μείνει ανοιχτός ο βόρειος βαλκανικός διάδρομος «αλλιώς» όπως είπε, «θ ανοίξουμε κ άλλα μέτωπα από την πλευρά του Ιουνίου κ θα επιβαρύνουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα». Αναφερόμενος στα κράτη που μέχρι στιγμής δεν έχουν υποδεχτεί  πρόσφυγες για φιλοξενία, είπε ότι θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι θα πρέπει όλα τα κράτη να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ο κ Σαρίδης μίλησε για την Ημερίδα που διοργανώνει στις 23 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελίδης» με θέμα  «Η προσφυγική κρίση οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι ευθύνες της Δύσης» με αναλύσεις και ντοκουμέντα ,     αφορά στο πρόβλημα του προσφυγικού όπως ακριβώς αναδείχτηκε.