Παπαχρήστος στο radio1d.gr: ” Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις”

papaxristos

Για πολιτικό τσαμπουκά κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παραχρήστος στον απόηχο της απόφασης των καθηγητών να αναστείλλουν την απεργία τους.

Μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr, ο κ Παπαχρήστος σημείωσε οτι το Υπουργείο εξόντωσε τους καθηγητές παραμονή των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο οτι δεν θέλησε να προχωρήσει σε έναν έντιμο κι εποικοδομητικό συμβισμασμό καθώς δεν αποφάσισε καν την άρση της επιστράτευσης. Η κυβέρνηση, είπε, συνέχισε τα μέτρα καταστολης σε βάρος των εκπαιδευτικών και μάλιστα, έβαλε τους αστυνομικούς να επιδόσουν φύλλα πορείας σε καθηγητές την ώρα που συνεδρίαζαν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Ο κ Παπαχρήστος κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οτι επιχειρούν να απαξιώσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις με σκοπό να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Σκόπος τους, είπε, να προωθηθεί σχέδιο εξετάσεων υπό την ευθύνη των ίδιων των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Σχολών με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και για τη διαφάνεια της διαδικασίας. “Όποιος θα έχει ένα γνωστό Πανεπιστημιακό θα μπορεί να εισάγετε στην σχολή της επιλογής του”, υπογράμμισε ο κ Παπαχρήστος.

Τα πάντα έχουν διαλυθεί σε αυτή τη χώρα. Παραβιάζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, τόνισε ο κ Παπαχρήστος. Γνωστοποίησε οτι η ΟΛΜΕ είναι διατεθειμένη να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr

Της Μίνας Αφεντούλη