Οι ανάγκες μας είναι μεγάλες: Η φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου Θεσσαλονίκης στο radio1d.gr

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Θεσσαλονίκης χρειάζεται φάρμακα για να καλύψει τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης», ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS διοργανώνουν εκστρατεία συλλογής φαρμάκων.

Η φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου, Άννα Μαρία Μπρέσκα, εξήγησε στο radio1d.gr πώς μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή τη δράση που αρχίζει σήμερα αλλά και για τη συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φάρμακα, τα οποία δεν χρειάζονται, ακόμη και αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση ότι οι ημερομηνίες λήξης θα έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν του ενός έτους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. “Η ανάγκες είναι μεγάλες (…) μπορείτε να φέρετε ακόμη και φάρμακα που λήγουν σε 2-3 μήνες, μπορούμε να τα διαθέσουμε“, επισήμανε ωστόσο η κα Μπρέσκα στο radio1d.gr.  
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους και δεν χρειάζονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος, τηλ. 2301 509020) καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Στο Κοινωνικό Φαρμακείο έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φαρμακευτική τους δαπάνη. Σήμερα, περισσότεροι από 130 συμπολίτες μας καλύπτουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες μέσα από τις δράσεις του Κοινωνικού Φαρμακείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την κα Μπρέσκα.

Ακούστε τι δήλωσε η Άννα Μαρία Μπρέσκα, φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου Θεσσαλονίκης, στο radio1d.gr και στο Δρόμο της Εδέμ με τη Γεωργία Γιολτζίδου ΕΔΩ

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr