Δ. Μάρδας στο radio1d.gr: «Τα χειρότερα υπάρχουν και δεν τα έχουμε δει ακόμη»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 Μαΐ 2014 - 12:18

Τελευταία Ενημέρωση: 12:18

Πώς γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αναρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο radio1d.gr ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας.

 
«Έχουμε χάσει το νόημα της πραγματικής οικονομίας», είπε. Υπενθύμισε ότι σε λίγο καιρό θα γίνει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το ΕΤΑΚ, το οποίο όπως προέβλεψε θα είναι πιο βαρύ από το χαράτσι διότι θα περιλαμβάνει και τα αγροτεμάχια. Προέβλεψε ότι νέα μέτρα θα χρειαστούν εφόσον ο κόσμος δεν καταφέρει να αποπληρώσει τους φόρους του.

«Θα έχουμε νέο μνημόνιο αφού έχουν δημόσιο χρέος 360 δις ευρώ» είπε και τόνισε ότι το μνημόνιο έχει πλέον νομοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όσες χώρες έχουν δημοσιονομική κρίση. «Αν δε γίνει κάποια ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας, η χώρα κινδυνεύει και με πρόστιμα. Τα πρόστιμα αυτά πιθανότατα θα παρακρατούνται από όσα θα είναι να καταβάλλει η ΕΕ στην Ελλάδα», υπογράμμισε. «Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, που στην ουσία δεν κοστίζουν, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων και η σπατάλη στις προμήθειες υγείας, δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη», είπε και πρόσθεσε οτι θα συνεχίσουμε να πουλάμε και να πουλάμε και δεν υπάρχει μείωση του δημόσιου χρέους. «Το τρένο των ιδιωτικοποιήσεων έχει χαθεί. Έπρεπε να έχουν ξεκινήσει το 2004-2005 ή και ακόμη το αργότερο το 2009, οπότε και τα προς πώληση στοιχεία είχαν κάποια αξία. Τώρα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές», τόνισε.

«Τα χειρότερα υπάρχουν και δεν τα έχουμε δει ακόμη. Νομίζω πως δε θα χρειαστεί να τα δούμε» τόνισε και σημείωσε πως μεταθέτουν συνεχώς χρονικά το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών το οποίο θα το βρούμε στο τέλος του έτους μπροστά μας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr