Γ. Κατρούγκαλος στο radio1d.gr: «Τσίρκο το Κοινοβούλιο»

Για το «τσίρκο» στο οποίο μετατράπηκε χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση περί της άρσης της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει μετά τη Βουλή ο συνταγματολόγος, Καθηγητής δημοσίου δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Επεσήμανε την πολιτική και θεσμική ευθύνη για το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή ήταν στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής πρακτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τόνισε ότι πρόκειται για έναν άγραφο νόμο να κλείνει η Βουλή για το καλοκαίρι στο τέλος του Ιούνη, και ότι δεν ορίζεται ακριβώς από το Σύνταγμα πότε θα γίνει αυτό. «Ούτε μία φορά δεν προσήλθε στην ώρα του πρωθυπουργού για να απαντήσει σε ερωτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για συνταγματική εκτροπή. Αναφερόμενος δε  χθες στις ύβρεις και την ένταση που επικράτησε κατά τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των μελών της Χρυσής Αυγής, μίλησε για εικόνες τσίρκου.

 

Κάλεσε τους βουλευτές να διαφυλάξουν το πολιτικό και το προσωπικό τους κύρος. Επεσήμανε την ανάγκη να «συνεργαστούν» και οι πολιτικοί με τους πολίτες και να αφουγκραστούν τα προβλήματα τους.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr