Αλ. Μητρόπουλος στο radio1d.gr: «Η ανώτατη ιεραρχία της Δικαιοσύνης έχει αποδεχθεί το μνημόνιο»

«Η ανώτατη ιεραρχία της Δικαιοσύνης έχει αποδεχθεί κατά 90% το Μνημόνιο, ότι κάνει καλό στον ελληνικό λαό» τόνισε μιλώντας στο radio1d.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ένωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

 

Χαρακτήρισε τις σχετικές αντιδράσεις καθυστερημένες, ωστόσο όπως είπε ότι αυτή η κίνηση «ορισμένων μεμονωμένων εκφραστών των ενώσεων είναι σε σωστή κατεύθυνση».  Μίλησε μάλιστα, για «εκρήξεις ευαισθησίας» που ελπίζει να γενικευθούν.

 

Όσον αφορά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις απολυμένες καθαρίστριες, τόνισε πως το Δημόσιο παρέκαμψε το ένδικο δικαίωμα της έφεσης, έκανε χρήση ειδικής διάταξης προσφεύγοντας κατευθείαν στον Άρειο Πάγο προκειμένου να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στις καθαρίστριες. Υπογράμμισε τις σκληρές αποστροφές του Πολ Τόμσεν στην ενδεχόμενη αναστροφή του μνημονίου στα δικαστήρια. «Τους δανειστές τους ενδιαφέρει να υπάρχει απρόσκοπτη εφαρμογή του καταστροφικού τους έργου σε βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος. «Δεν τους ενδιαφέρει η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού δε λέει τι θα ισχύσει κατά το δεύτερο κύκλο και σε τι τον αφορά ότι έχει ψηφιστεί από το βαθύ μνημόνιο» πρόσθεσε.

 

Αναφερόμενος στο μοντέλο των «αξιοπρεπών δαπανών διαβίωσης» τόνισε οτι και η αξιοπρέπεια θα θιγεί περισσότερο. «Πλέον αυτά τα σχέδια δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά ανάγκες τις εξόφλησης των δανείων τους» είπε.

 

Χαρακτήρισε «επικοινωνιακό» το πρόβλημα με τα μνημόνια ενώ μίλησε και για εργολαβική προσπάθεια κάποιων μμε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr