Τ. Κουράκης: “Το Ποτάμι θέλει να καταργήσει το αρ. 16 του Συντάγματος”

Ως αντιδημοκρατικό καταγγέλλει τον τρόπο επιλογής του νέου Πρύτανη όπως ορίζεται από το νόμο για τα ΑΕΙ ο καθηγητής του ΑΠΘ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

 

Ο κ Κουράκης μιλώντας στο radio1d.gr καταγγέλλει την προεπιλογή που κάνει με αμφλεγόμενα κριτήρια το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου λέγοντας ότι “αρχικά οι υποψήφιοι για το ΑΠΘ ήταν 6 και τελικά επιλέχθηκαν 3 μετά και από προσωπική συνέντευξη. Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων ο κ Κουράκης που δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος με το θέμα εξηγεί ότι έχει ληφθεί προθεσμία ενός μήνα για να συσταθεί πρώτα Οργανισμός του Πανεπιστημίου.

“Δυστυχώς η ιδωτικοποίηση της Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει καθώς αναγνωρίζονται πλέον τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων και ταυτόχρονα ελαττώνονται οι δαπάνες για την Παιδεία. Το άρθρο 16 του Συντάγματος που προβλέπει Δημόσια Δωρεάν Ανώτατη Παιδεία πολλοί θέλησαν να το καταργήσουν, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ένα καινούργιο κόμμα όπως το ΠΟΤΑΜΙ στς εκφρασμένες θέσεις του που είναι ελάχιστες είναι και η κατάργηση του άρθρου 16” λέει ο κ Κουράκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr