Π. Κουρουμπλής στο radio1d.gr: «Το τραπεζικό σύστημα ευθύνεται για την καταστροφή της Ελλάδας»

Στην διαπίστωση ότι το τραπεζικό σύστημα, που συνεχίζει και πληρώνει ο ελληνικός λαός, οφείλεται για την καταστροφή της Ελλάδος κατέληξε μιλώντας στο radio1d.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Σχολιάζοντας τις προωθούμενες ρυθμίσεις των δανείων μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών, είπε ότι με τον τρόπο αυτό θα χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες κόσμου. «Ήδη βρίσκονται τα κοράκια εδώ για αυτό το λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μια σειρά από υποθέσεις που βρέθηκαν στην κορυφή της επικαιρότητας και πώς αυτές συνδέονται με το τραπεζικό σύστημα, τέθηκαν στο επίκεντρο της θεσμικής συνάντησης που είχαν ο Π. Κουρουμπλής και η Ζ. Κωνσταντοπούλου με τον οικονομικό εισαγγελέα Αθηνών Π. Αθανασίου και τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π. Νικολούδη.

 

«Ο οικονομικός εισαγγελέας μου ανέφερε την πορεία της μήνυσης μου εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος για την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων μέσω της υποχρεωτικής απόκτησης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.  Ο κ. Προβόπουλος γνώριζε το επικείμενο κούρεμα και όμως το επέτρεψε. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής. Αναφορικά με τα σκάνδαλα του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, ανέφερε το παράδειγμα της Eurobank, μετοχές της οποίας αγόρασε το ελληνικό Δημόσιο προς 13 δις ευρώ και τις πούλησε εισπράττοντας μόλις 2,5 δις ευρώ.

 

Εκτός αυτού στο επίκεντρο της συζήτησης με τους δικαστικούς λειτουργούς ήταν και οι έρευνες επί υποθέσεων όπως η υπόθεση απορρήτων δαπανών του υπ. Εξωτερικών υπόθεση δανείων μιντιακών επιχειρήσεων, υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και η υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Ο. έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ελέγχου της αξιόποινης συμπεριφοράς και της μεγάλης κλίμακας οικονομικής εγκληματικότητας, με όργανο, όπως τόνισαν, το τραπεζικό σύστημα και με τη συνδρομή και συνενοχή προσώπων που τοποθετούνται από την εκτελεστική εξουσία σε θέσεις ευθύνης στον τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

«Διευρύνεται η κοινωνική αδικία και η κοινωνική ανισότητα. Ο κ. Νικολούδης παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και να εισπραχθούν όλοι αυτοί οι φόροι» τόνισε.

 

Ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε την παράταση για τα πόθεν έσχες των βουλευτών, για την αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την προγραμματισμένη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την αναγκαστική εξαφάνιση προσώπων, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης.

 

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας, κοινοβουλευτική εκτροπή και το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και η τροπολογία για την τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

 

Ο κ. Κουρουμπλής συνέδεσε την παράταση στην υποβολή των πόθεν έσχες των βουλευτών με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

 

Για να ακούσετε την συνέντευξη του Π. Κουρουμπλή πατήστε εδώ

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr