Ελάχιστα ζευγάρια κάνουν προγεννητικό έλεγχο στην Ελλάδα‏

Αυξάνονται τα προβλήματα υπογονιμότητας στην Ελλάδα , αποτέλεσμα και του σύγχρονου τρόπου ζωής όπως εξηγεί στο radio1d.gr ο χειρουργός μαιευτήρας -γυναικολόγος Δημήτρης Γουλής.

Παρόλα αυτά όπως ο ίδιος δηλώνει, ” τα περισσότερα από τα προβλήματα υπογονιμότητας αντιμετωπίζονται με τις σύγχρονες μεθόδους πολλές από τις οποίες έχουν επιτυχία που αγγίζει το 100%. Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές εάν είχε γίνει ένας ενδελεχής προγεννητικός έλεγχος τότε θα είχαν αποφευχθεί πολλά προβλήματα. Δυστυχώς, εξηγεί ο κ Γουλής , πολύ λίγα ζευγάρια στην Ελλάδα κάνουν προγενητικό έλεγχο πριν παντρευτούν.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα έρχονται πολλά ζευγάρια από το εξωτερικό για να υποβληθούν σε μια από τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκμεταλλευόμενα το υψηλής ποιότητας ιατρικό προσωπικό, τις  υποδομές που είναι εφάμιλλες του εξωτερικού , τις πολύ προσιτές τιμές αλλά ταυτόχρονα και τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Ο ιατρικός τουρισμός θα πρέπει να υποστηριχθεί και να προωθηθεί απ όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως εξήγησε ο κ Γουλής, ο οποίος πρόσθεσε ότι στη γειτονική Τουρκία πέρυσι δαπανήθηκαν 175 εκατομμύρια ευρώ από τουρίστες. Αν και το ποσό δεν αφορά μόνο τις ιατρικές πράξεις, δείχνει σε ποια επίπεδα μπορούν να κινηθούν τα έσοδα από τον εξειδικευμένο εναλλακτικό τουρισμό.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr