Δημήτρης Κοδέλας: “Δεν ξέρω αν θα ψήφιζα τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή”

“Επιτρέψτε μου να μην τοποθετηθώ στο τί θα έκανα αν ερχόταν στην ελληνική Βουλή για ψήφιση” δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, στο radio1d.gr αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση, μιλώντας στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου.

 

“Οι πιέσεις ήταν εξαιρετικά ασφυκτικές και κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό” επεσήμανε ο κ.Κοδέλας ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του περασμένου Eurogroup  και πρόσθεσε “είμαι αρκετά κριτικός απέναντι στον συμβιβασμό που έγινε, ωστόσο δεν μπορεί και με ευκολία κανείς να πει ότι θα γινόταν το Β ή το Γ”.

 

Μιλώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια που ταλανίζουν τις ελληνικές οικογένειες είπε “το θέμα των κόκκινων δανείων είναι ένα τεράστιο θέμα και οικονομικό και κοινωνικό που νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε να έρθουν οι τελικές ρυθμίσεις για να τις κρίνουμε “.

 

Ερωτηθείς ο κ.Κοδέλας για τις περικοπές των προνομίων των βουλευτών που ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε γενικά για την ιδιότητα του βουλευτή και αυτό σημαίνει ότι “ειδικά στις σημερινές συνθήκες θα πρέπει ο βουλευτής να ζει σε μία ορισμένη αντιστοιχία με αυτό το οποίο έχει επιβληθεί και στην υπόλοιπη κοινωνία”.

 

“Η ενδιάμεση συμφωνία, η συμφωνία του Eurogroup είχε θετικά και αρνητικά πράγματα” δήλωσε ο Δημήτρης Κοδέλας για το μνημόνιο αλλά και για την ενδιάμεση συμφωνία που επετεύχθη στο προηγούμενο Eurogroup και κατέληξε “σίγουρα όμως δεν μας βγάζει πλήρως από αυτό που λέμε μνημονιακό καθεστώς”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr