Έλενα Καρανάτση: “Ο επόμενος ηγέτης”

Ποιος είναι ο Επόμενος Ηγέτης; Τι σχέση έχει ένας περιπτεράς, ένας φοιτητής και μια άνεργη λογίστρια με ένα τηλεπαιχνίδι..

 

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2012: Ένα τηλεοπτικό κανάλι λανσάρει τη δική του εκδοχή για τη διάσωση της Ελλάδας προβάλλοντας τον «Επόμενο ηγέτη», ένα νέο ριάλιτι που μοιάζει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς ο νικητής θα χρηματοδοτηθεί για την προεκλογική του εκστρατεία.
Την ίδια περίοδο μια ομάδα πέντε ανθρώπων, ένας ψυχίατρος, μια υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας, ένας καθηγητής σκάκι, ένας πρώην περιπτεράς και μία άνεργη διευθύντρια λογιστηρίου παρουσιάζουν μια πολιτική μελέτη ως πρόταση διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την ύφεση.

Δυο παράλληλοι κόσμοι, η τηλεοπτική δημοκρατία με ελαφρώς σουρεαλιστική φορεσιά και η κοινωνική δημοκρατία που επιχειρεί τη δική της υπέρβαση. Θα συγκρουστούν ή θα συνεργαστούν; Θα συναντηθούν ή θα διανύσουν αυτόνομη πορεία;

Μία δημοσιογράφος παρακολουθεί τα νεότευκτα φαινόμενα αυξομειώνοντας τις αποστάσεις της από τους ήρωες.

Η Έλενα Καρανάτση, δημοσιογράφος και συγγραφέας δίνει μια άλλη διάσταση στην πολιτική επικαιρότητα.

 

Τα γεγονότα ξεπερνούν τη μυθοπλασία και η μυθοπλασία περιγράφει με σπαρταριστή ακρίβεια την καθημερινότητα μιας χώρας που αναζητεί τρόπο για το επόμενο βήμα.

Μιλώντας η ίδια στο Radio1d.gr μας προτρέπει ν ανακαλύψουμε εάν και πώς δύο ή περισσότερα παράλληλα σύμπαντα μπορούν να συνυπάρξουν , ακόμη και να συνεργαστούν στην ελληνική πραγματικότητα. Ξεκαθαρίζει όμως πως αν έγραφε τώρα το βιβλίο θα έδινε διαφορετική κατεύθυνση στην πλοκή και φυσικά άλλο …ΤΕΛΟΣ.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr