Αχιλλέας Ζαπράνης: “Απαράδεκτος τρόπος αντίδρασης η κατάληψη”

“Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι η κατάληψη είναι ένας αποδεκτός τρόπος αντίδρασης;» Μ αυτή τη ρητορική ερώτηση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης ξεκαθάρισε πως το «θέμα της κατάληψης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα έπρεπε να έχει λυθεί από την πρώτη στιγμή με την επέμβαση της Πολιτείας».

 

Όπως εξήγησε στη Βεργίνα Τηλεόραση, «πουθενά στον κόσμο , ούτε σε άλλες βαλκανικές χώρες υπάρχει ανάλογο φαινόμενο με αφισοκολλήσεις μέσα στους τοίχους  των πανεπιστημίων και τέτοια κατάσταση».

 

Σε ότι αφορά τις μετεγγραφές ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξήγησε πως  το 10% είναι ένα ποσοστό που είχε συζητηθεί και στη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τόνισε ότι «θα πρέπει να καταλήξουμε σε διαχρονικά σταθερό σύστημα μετεγγραφών και  ταυτόχρονα να ενισχυθούν οι υποδομές υποδοχής για τους φοιτητές που είναι οικονομικά ασθενέστεροι».

 

Προτιμότερο να κατασκευάσουμε δικό μας κτίριο

 

Αναφερόμενος στο έντονο και χρόνιο κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο κ Ζαπράνης προανήγγειλε τη μεταφορά κάποιων δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου σε κτίριο που παραχωρεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τριανδρίας, ενώ εξήγησε πως για να λυθούν τα στεγαστικά προβλήματα θα πρέπει να χτιστεί νέο κτίριο του Πανεπιστημίου.

    

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr