Χρήστος Καραγιαννίδης: “Εάν εφαρμόσουμε μνημόνιο, θα αυτοκτονήσουμε πολιτικά”

“Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμόσουμε μνημόνιο.Εάν το κάνουμε,θα αυτοκτονήσουμε πολιτικά” δήλωσε στο radio1d.gr και τις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δράμα Χρήστος Καραγιαννίδης.

 

“Ο λαός θα πρέπει να έχει γνώση και θα πρέπει να έχει και γνώμη“επεσήμανε ο κ.Καραγιαννίδης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών.

 

Στη συνέχεια ερωτηθείς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή 22 συναδέλφων του προς τον κ.Τσίπρα,με την οποία  ζητούν άμεσα νομοσχέδιο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων είπε πως είναι θετική αυτή η ‘κίνηση’ και πως “είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει καθυστερήσει.Το νομοσχέδιο πρέπει να έρθει συντομότατα στην ελληνική Βουλή”.

 

“Δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος από την Αντιπολίτευση.Η στάση της Αντιπολίτευσης δεν βοηθάει” τόνισε ο κ.Καραγιαννίδης κάνοντας λόγο για τον αντιπολιτευτικό ρόλο και λόγο της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρόσθεσε “παλεύει με την πολιτική της επιβίωση”.

 

Τέλος, μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης δήλωσε “υπάρχει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.Είναι και μέσα στις 47 σελίδες της συμφωνίας.Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα υπάρξει”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr