Θεανώ Καπέτη: “Η μοναδική λύση είναι η ρήξη, με προϋποθέσεις”

“Η μοναδική λύση είναι η ρήξη,η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση,όμως με όρους δικούς μας” δήλωσε στο radio1d.gr και τις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

 

“Η θέση του ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα είναι πολύ καθαρή” επεσήμανε η κ. Καπέτη και πρόσθεσε πως υπάρχει ένα δίλημμα “κάλπικο εγκβιαστικό δίλημμα” από πλευράς της κυβέρνησης. Είτε δηλαδή “μέτρα των τριών θεσμών” είτε “θα διαλέξεις το δικό μου μνημόνιο”.

 

Στη συνέχεια η Θεανώ Καπέτη αναφερόμενη στις τράπεζες και τα λεγόμενα της κ. Κατσέλη, προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, η οποία διευκρίνησε ότι το θέμα “κουρέματος” δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο επανέλαβε πως όλο το ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό, το μέλος του ΚΚΕ επεσήμανε “δεν μας προβλημάτισαν” τα λεγόμενα της κ. Κατσέλη καθώς “ακόμα και αν βγει η χώρα από το μνημόνιο, υπάρχουν σκληροί κανόνες λειτουργίας της Ε.Ε.” και συνέχισε “θα το κάνουν και το κούρεμα των καταθέσεων”.

“Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό”επεσήμανε η κ.Καπέτη μιλώντας για τους πλειστηριασμούς που γίνονται κάθε Τετάρτη και που δεν έχουν σταματήσει μέχρι αυτή τη στιγμή και συνέχισε ότι σε αυτή την προσπάθεια βοηθάει τόσο “το ΚΚΕ,όσο και το ταξικό εργατικό κόμμα”.

Τέλος το μέλος  της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη, αναφερόμενη στην κυβέρνηση είπε “δεν έχει σημασία τί λένε, αλλά τί κάνουνε”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr