Κορωνοϊός: Τέσσερις θάνατοι σε λίγες ώρες -Κατέληξε και 99χρονη από το Ασβεστοχώρι

Μακραίνει η λίστα των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξαν τρεις ακόμα ηλικιωμένοι από τον ιό και συγκεκριμένα μία 94χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από τις 25 Ιουλίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα η οποία κατέληξε στις 00:50, μία 74χρονη η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και κατέληξε στις 3:25, και ένας 86χρονος που άφησε την τελευταία του στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού στις 4:16.

Στους νεκρούς ωστόσο έρχεται να προστεθεί και μία 99χρονη η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» από τις επιπλοκές λόγω κορωνοϊού και η οποία είναι το 23ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 279, τη στιγμή μάλιστα που τα γηροκομεία έχουν εξελιχθεί σε μεγάλη πηγή ανησυχίας καθώς χθες εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, κατά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, καθώς αυξάνονται οι ανθρώπινες απώλειες, ενώ καθημερινά προστίθενται γηροκομεία στην λίστα των δομών που μπαίνουν σε καραντίνα.


Πηγή: iefimerida.gr