Οι ΑΝ.ΕΛ. και η επιχείρηση «Αφρός»

beer

Επηρεασμένος από τα επιτελικά σχέδια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κος Καμμένος, έδωσε την ηρωική εντολή στους βουλευτές του, να προχωρήσουν στην εκτέλεση της επιχείρησης «Αφρός».

Έτσι, αποφασισμένοι, οπλισμένοι με θάρρος και γενναιότητα, καταψήφισαν χθες το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, που προέβλεπε την επιβολή βαρείας φορολογίας στις μικρές ελληνικές εταιρίας ζύθου, τουτέστιν μπύρας. Μετά τη ηρωική αυτή πράξη, οι υπερήφανοι μαχητές-βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., ομού μετά του μπαρουτοκαπνισμένου Προέδρου τους, απεσύρθησαν από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, νομίζοντας ότι μ’ αυτά και παρόμοια, θα μείνουν στον αφρό.

Πλανάται πλάνην οικτράν ο κος Καμμένος και οι βουλευτές του, αν νομίζουν ότι θα κριθούν με βάση τον αφρό της μπύρας. Θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο έβαλαν την ουρά στα σκέλια μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, σε σωρεία θεμάτων, με κυριότερο αυτό των Κόκκινων Δανείων, για την αδιαφορία τους στην προοπτική του ξεσπιτώματος των πολιτών, για την υποταγή τους μπροστά στο σηκωμένο δάχτυλο του κου Μοσκοβισί και του απίθανου κου Σούλτς.

Καλή η μπύρα, αλλά για τα σπίτια των Ελλήνων, τσιμουδιά. Το ίδιο το θέμα ελάχιστα απασχολεί είτε τον κο Τσίπρα είτε τις Τράπεζες. Το αν ανέκοψαν οι ΑΝ.ΕΛ. την επιβολή φορολογίας στην ελληνική μπύρα είναι το ελάχιστο. Εκεί που θα έκανε ο κος Καμμένος και οι βουλευτές του τη διαφορά, θα ήταν στο πεδίο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στην επιβολή της νομιμότητας στις δανειακές τραπεζικές συμβάσεις και στα Κόκκινα Δάνεια.

Όλα αυτά  και πολλά άλλα, τα κατάπιαν αμάσητα χάριν της συμμετοχής σε μια Κυβέρνηση που δουλεύει εργολαβικά για τους ξένους πιστωτές και τις Τράπεζες.

Σερφάροντας στον αφρό της μπύρας, ο κος Καμμένος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, λοιδωρούν τον ελληνικό λαό, αδιαφορούν για τη δυστυχία του, δείχνουν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι. Και μη διανοηθούν να πουν ότι έτσι χτυπούν… τις γερμανικές μπύρες, διότι οι πολίτες, θα τους κρεμάσουν και κουδούνια.

Μπορεί να τραγουδούν «εβίβα λεβέντες, εβίβα παιδιά», εις βάρος του ελληνικού λαού, αλλά μέχρι πότε; Η ζωή της συγκυβέρνησης της συμφοράς, δεν είναι απεριόριστη.