Κανονικότητα η αρπαγή της κύριας κατοικίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι μέχρι τώρα άσπονδοι εχθροί, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας, ξέχασαν τα σημαντικά προβλήματα που τους χώριζαν, όπως οι πλειστηριασμοί και ο κίνδυνος για τη κύρια κατοικία των δανειοληπτών, και συνέφαγαν το βράδυ της Τρίτης για να συζητήσουν το πώς θα επιστρέψουν οι τράπεζες στην κανονικότητα. Όπου, όταν λένε κανονικότητα των τραπεζών, εννοούν  βεβαίως την απαλλαγή τους από τα κόκκινα δάνεια, που αφορούν την ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών, που για να πάρουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, αναγκάστηκαν να υποθηκεύσουν τις περιουσίες τους, αλλά με την ύφεση της οικονομίας και τα μνημόνια, αδυνατούν να τα πληρώσουν.  Με τον όρο κανονικότητα, εννοούν τη πώληση αυτών των κόκκινων δανείων σε ξένα funds και εταιρείες – «κοράκια» τους οποίους αποκαλούν «ξένους επενδυτές», και οι οποίες έχουν ήδη στείλει στη χώρα μας τους εκπροσώπους τους για να ανιχνεύσουν τη κατάσταση των τραπεζών και να επιλέξουν τα θηράματά τους από χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Περασμένα- ξεχασμένα για τους Στουρνάρα και Τσίπρα όλες οι κόντρες στη Βουλή όταν ο πρώτος ήταν Τσάρος της Οικονομίας και ο δεύτερος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δήθεν μαχόταν  για τον αδύναμο πολίτη. Τώρα πια, το μοναδικό τους ενδιαφέρον δεν είναι να σώσουν τη περιουσία των αδύναμων πολιτών και των φτωχών Ελλήνων, αλλά να σώσουν τη περιουσία των τραπεζών, που θέλουν να πετάξουν από πάνω τους τη καυτή πατάτα, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια.

Συνέφαγαν λοιπόν τη περασμένη Τρίτη Γ.Σουρνάρας και Α.Τσίπρας, παρέα και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, σε μια συντονισμένη προσπάθεια με στόχο η οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Οι τρεις άντρες συζήτησαν όλα τα θέματα που θα συμβάλουν στο να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία των τραπεζών και της αγοράς, ώστε η οικονομία να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν. Και μάλιστα, όπως διαβάζουμε, σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα αποδεικνύοντας ότι πλέον, μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη, έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την ΤτΕ. Μάλιστα, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων των δύο αντρών και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατανοεί ότι η εξυγίανση των προβληματικών επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών αποτελεί πόλο έλξης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος επεξεργάζεται και αναμένεται να υποβάλει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχέδιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δηλαδή το πώς θα ξεφορτωθούν φτηνά την ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών, την οποία θα αρπάξουν τα κοράκια των distress funds σε εξευτελιστικές τιμές, για να τα μοσχοπουλήσουν και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.