Ξεπουλάνε τη χώρα. Θα γλίτωνε η κύρια κατοικία;

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πωλητήριο σε ολόκληρη τη χώρα βάζει η κυβέρνηση, ενώ πριν από μερικούς μόνο μήνες ο πρωθυπουργός κατηγορούσε για το ίδιο ακριβώς πράγμα τον Αντώνη Σαμαρά για το ΤΑΙΠΕΔ. «Ξεπουλάτε τα ασημικά στους δανειστές» και πολλά άλλα ακόμη, ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος τώρα, ντύθηκε το κουστούμι του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο είναι πολύ πιο ακριβό από ατό που φορούσε ο πρώην πρωθυπουργός. Ακόμα κι αν ο Α.Τσίπρας δε φοράει γραβάτα, ο λογαριασμός που βγάζει είναι πολύ μεγαλύτερος, πολύ σκληρότερος και πολύ πιο επονείδιστος από αυτόν που του κληροδότησε ο προκάτοχός του.

Αν ο Σαμαράς είχε βάλει πωλητήριο σε όλη τη χώρα, ο Α.Τσίπρας άφησε επ’έξω μόνο τον αέρα που αναπνέουμε. Κι αυτό δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα γλιτώσει. Ο Τσίπρας πήρε το ΤΑΙΠΕΔ μικρό και το γιγάντωσε φτιάχνοντας το Υπερταμείο των 50 δις ευρώ, όπως ακριβώς του υπέδειξαν οι δανειστές, για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βόλγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την ίδρυση του Υπερταμείου.

Τα πάντα όλα μεταφέρονται στο Υπερταμείο. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τα όποια έσοδα από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, ολόκληρο το μέλλον της χώρας, καθώς με αυτά τα έσοδα η χώρα θα μπορούσε να ανακάμψει, να έχει κέρδη από την εκμετάλλευσή τους και να βρει κάποια στιγμή το δρόμο για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και μαζί, η ανάσταση των Ελλήνων που τραβούν και πληρώνουν τα δεινά της οικονομικής κρίσης εδώ και έξι χρόνια.

Αλλά αυτό είναι ίσως το λιγότερο. Το χειρότερο όλων είναι ότι με το Υπερταμείο των 50δις ευρώ, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παραδίδουν και την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές. Γιατί, αυτοί είναι που θα αποφασίζουν για τα πάντα. Για το τι θα γίνουν, αλλά και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα «ασημικά» της χώρας. Οι δανειστές είναι αυτοί που θα αποφασίζουν μέχρι πού θα φτάσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δανειστές θα αποφασίζουν για το πόσο θα αυξηθεί η τιμή του νερού. Θα ελέγχουν τα πάντα και μαζί θα ελέγχουν και τη ζωή μας. Ποιοι θα μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα, ποιοι θα έχουν νερό να πιουν το καλοκαίρι. Τα πάντα.

Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να γλιτώσει η κύρια κατοικία των Ελλήνων δανειοληπτών. Άλλωστε, αυτή πάει. Την έσωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Για το 93% των δανειοληπτών, λέει και περηφανεύεται, όταν ξέρει πάρα πολύ καλά ότι αυτή η όποια και όσο μικρή – έως ανύπαρκτη – προστασία, παύει να υφίσταται από την 1.1.2018.

Μα εδώ είχαν σκοπό να ξεπουλήσουν ολόκληρη τη χώρα. Στη κύρια κατοικία των Ελλήνων δανειοληπτών θα σταματούσαν; Δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της ίδιας της χώρας. Θα ενδιαφέρονται για τα σπίτια των δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους; Παραδίδουν στους δανειστές τα κλειδιά της χώρας. Θα σταματούσαν στα κλειδιά των σπιτιών των χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών;

Δεν υπήρχε τίποτα στη πολιτική του Α.Τσίπρα και της κυβέρνησης που θα μπορούσαν να μας κάνουν να πιστέψουμε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μείνει κάτι – ένα μικρό κομμάτι από τη χώρα και το μέλλον – σε ελληνικά χέρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πούλησε τα σπίτια των Ελλήνων και μετά πούλησε και τη χώρα. Το επόμενο που μένει είναι να πουλήσει και τους Έλληνες πολίτες. Και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι μια πραγματικότητα που έρχεται. Γιατί θα πουλήσει τους Έλληνες εργαζόμενους ως φτηνά εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα, επιδόματα και υγειονομική ασφάλιση στους «διεθνείς επενδυτές», που θα έρθουν να πάρουν όλα τα ελληνικά «ασημικά» και θα απαιτούν φτηνούς σκλάβους για να δουλεύουν.