Εμπαιγμός χωρίς τέλος η συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν είναι απλά κοροϊδία αυτό που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Είναι εμπαιγμός και προσβολή προς όλους Έλληνες πολίτες, που βιώνουν εδώ και χρόνια τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Δύο επιτροπές της Βουλής επρόκειτο να συζητήσουν το θέμα της κοινωνικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής αποστολής στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κρατών μελών της Ε.Ε., η οποία θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Στη συζήτηση επρόκειτο να συμμετάσχουν 200 βουλευτές, καθώς κάθε μία από τις δύο επιτροπές αριθμεί 100 μέλη. Ήταν η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Και οι δύο επιτροπές αποτελούνται από βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να εξετάζουν θέματα που τον επηρεάζουν άμεσα και να λαμβάνουν αποφάσεις που στόχο έχουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή και τη καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων που είτε ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, είτε βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας, είτε πλησιάζουν επικίνδυνα στη φτώχεια και στην ανέχεια. Εκατομμύρια Έλληνες, η ζωή τους, η ζωή των παιδιών τους και των αγαπημένων τους ανθρώπων κρίνονται από τις αποφάσεις των επιτροπών της Βουλής και των βουλευτών μελών τους.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι αποφάσεις των βουλευτών που απαρτίζουν αυτές τις επιτροπές είναι κρίσιμες για εκατομμύρια πολίτες και άρα πολύ σοβαρές και οι συνεδριάσεις.

Για όλους τους Έλληνες, εκτός από αυτούς που είναι μέλη των επιτροπών και πληρώνονται από όλους τους Έλληνες. Γιατί στη συνεδρίαση των δύο επιτροπών της Βουλής, αντί να εμφανιστούν και να πάρουν μέρος όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές που είναι μέλη τους, 200 τον αριθμό, εμφανίστηκαν μόνο τέσσερις!

Οι άλλοι είχαν μάλλον σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν από αυτά για τα οποία τους πληρώνει, και μάλιστα πολύ αδρά, ο ελληνικός λαός.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι αποφάσεις που θα έπαιρναν οι 200 βουλευτές που θα συμμετείχαν στη σύσκεψη των δύο επιτροπών της Βουλής, θα έδειχναν τις θέσεις της Ελληνικής Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη λεγόμενη COSAC, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ θεσμικής συζήτησης στο οποίο συμμετέχουν από κοινού τα Εθνικά Κοινοβούλια και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο γινόταν και η σύσκεψη των δύο επιτροπών της Βουλής, με σκοπό την προετοιμασία της σημερινής συζήτησης το πρόγραμμα των εργασιών της COSAC. Και τι ακριβώς θα κάνει η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων; Θα παραδώσει «λευκή κόλλα». Θα πάει αδιάβαστη και θα κάνει όλη τη χώρα διεθνώς ρεζίλι.

Τι εργασίες μάλιστα της χθεσινής σύσκεψης – ο Θεός να την κάνει – των δύο επιτροπών της Βουλής, έκλεισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι «Θέλουμε το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, και μέχρι να συμβεί η υπέρβαση αυτή μας ενδιαφέρει σε τι καπιταλισμό ζούμε. Θα μας ενδιέφερε, για παράδειγμα και έχει διαφορά το αν ζούμε στη Γερμανία του Χίτλερ ή στην Αμερική του Ρούσβελτ». Κάτι που ακούγεται και είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό. Γιατί ακριβώς αυτό έκαναν οι βουλευτές που δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση των δύο επιτροπών της Βουλής. Εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται όλους τους Έλληνες και τους κοροϊδεύουν και τους προσβάλλουν με τη συμπεριφορά τους και την αδιαφορία τους για όλους αυτούς που τους πληρώνουν από το υστέρημά τους για να ζουν αυτοί πλουσιοπάροχα.