Η Βουλή ποτέ δεν ξεκουράζεται

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τι κι αν είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο. Τι κι αν πολύς κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση θερινής ραστώνης; Τι κι αν πολύ περισσότερος κόσμος – δανειολήπτες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες – βρίσκονται σε κατάσταση καθημερινή πάλης με την επιβίωση; Η Βουλή παραμένει σε εγρήγορση και δεν αφήνει να περάσει ούτε μία μέρα που να μην ασχοληθεί με τα πολύ σημαντικά προβλήματά της. Όπως η κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού της. Η αλλιώς, το βόλεμα όλων των ημέτερων, ή όσων περισσότερων γίνεται πριν μας πάρουν χαμπάρι.

Ήδη από τη περασμένη Δευτέρα έγινε η πρόσληψη οκτώ νέων εργαζομένων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στη Βουλή. Έτσι, μεγαλώνει περαιτέρω ο ήδη αυξημένος σε ποσοστό σχεδόν 11%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο 2015, αριθμός τέτοιων εργαζομένων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την έναρξη της θητείας της σημερινής συγκυβέρνησης, διπλασιάστηκαν οι μετακλητοί στη Βουλή. Ο επίσημος πίνακας με τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου κατά την 1η Ιουλίου, αναφέρει πως υπηρετούσαν εκείνη την ημέρα 575 μόνιμοι υπάλληλοι, 630 Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, 68 ειδικοί φρουροί και 137 μετακλητοί υπάλληλοι. Ο αντίστοιχος πίνακας για την 1η Οκτωβρίου 2015, ανέφερε πως υπηρετούσαν 581 μόνιμοι υπάλληλοι, 564 ως προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και μόλις 70 μετακλητοί. Οι 26 εκ των συνολικά 66 περισσοτέρων σε σχέση με πέρσι υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου, φαίνεται να προσελήφθησαν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ και όπως προαναφέρθηκε, συνεχίζονται οι προσλήψεις: Οι νέοι ΙΔΟΧ, με διάρκεια συμβάσεων από λίγους μήνες έως ένα έτος, προσλαμβάνονται με συνήθη αιτιολογία πως καλούνται να καλύψουν «λειτουργικές ανάγκες του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλίου γενικότερα». Επίσης,

βάσει των επισήμων στοιχείων, την 1η Ιουλίου φαίνεται να απασχολούνται 573 άτομα ως επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών.

Και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για βουλευτές της παρούσας κυβέρνησης. Γιατί, μόνο κάτι χαζοί που απέμειναν από τους 300 βουλευτές, ήταν αυτοί που κατήγγειλαν την απόφαση για αύξηση των υπαλλήλων της Βουλής. Οι άλλοι, μάλλον δεν κατάλαβαν πώς έγινε αυτό. Ή πολύ απλά, βρήκαν την ευκαιρία να βολέψουν κι αυτοί τα δικά τους παιδιά.

Όπως διαπιστώνεται, το πολιτικό σύστημα της χώρας, μια χαρά κινείται και λειτουργεί εις βάρος όλων των υπόλοιπων Ελλήνων φορολογούμενων. Από τη μια, δεν υπάρχουν λεφτά και η κυβέρνηση «είναι αναγκασμένη» να αυξήσει τους φόρους για να καλύψει μισθούς και συντάξεις. Από την άλλη προσλαμβάνει όλο και περισσότερους κολλητούς και δίνει την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο και οι βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων, με σκοπό να αυξήσουν μέσω των ρουσφετιών, τις ψήφους που θα πάρουν στις επόμενες εκλογές, για να παραμείνουν στα έδρανα της Βουλής που φροντίζουν να τα διατηρούν με ζέση θαυμαστή. Όχι κάνοντας τη δουλειά τους, αλλά κάνοντας ρουσφέτια και βολεύοντας τα δικά του παιδιά ο καθένας.

Κι από την άλλη, ο απλός λαός προσπαθεί να επιβιώσει, να ταΐσει παιδιά και οικογένεια, να μη χάσει το σπίτι του από τις τράπεζες και τα distress funds, να πληρώσει τους ολοένα αυξανόμενους φόρους με το ολοένα σφαγιαζόμενο εισόδημά του.

Να τους χαιρόμαστε τους εθνοπατέρες μας που τους βάζουμε στη Βουλή με τη ψήφο μας, που ακόμα τους εμπιστευόμαστε, για να στρογγυλοκάθονται στα βουλευτικά έδρανα, να ζουν εις βάρος μας και με τα λεφτά μας, και μετά να διορίζουν τους κολλητούς τους και τα παιδιά των κολλητών τους, πάλι με δικά μας λεφτά.