Υπνωτικό χάπι ο εκλογικός νόμος

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει αναδειχθεί η αλλαγή του εκλογικού νόμου, εν μέσω καλοκαιριού και πολλών οικονομικών προβλημάτων, με το νομοσχέδιο για τον εργασιακό μεσαίωνα προ των πυλών, με το Υπερταμείο Εθνικού Ξεπουλήματος να παίρνει σάρκα οστά, κι ενώ τα αρπακτικά των distress funds ετοιμάζονται για την επιδρομή τους στα ελληνικά νοικοκυριά.

Κατά τα άλλα οι πολιτικοί μας, οι εθνοπατέρες μας, παρέα με τους κολλητούς τους και τους διορισμένους τους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να μας ενδιαφέρει, να ενδιαφέρει τους φορολογούμενους, τους δανειολήπτες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, πρέπει και οφείλει να είναι, πώς θα καταφέρουν οι βουλευτές μας να ξαναβολευτούν στα βουλευτικά τους έδρανα και την επόμενη τετραετία.

Μαλώνουν στα κανάλια, μαλώνουν στη Βουλή και στα ραδιόφωνα, αλλά κατά τα άλλα, μαζί τρώνε και πίνουνε μακριά από τις κάμερες. Στις ίδιες  δεξιώσεις μαζεύονται, τρώνε, πίνουν και γλεντάνε στην υγειά των κορόιδων που το0υς εκλέγουν και τους πληρώνουν κι από πάνω για να μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.

Ο εκλογικός νόμος είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου για να μην σκέφτεται τα πραγματικά του προβλήματα και τους κυνηγήσει όλους μαζί, και τους τριακόσιους, και για να μην τους διώξει από0 τη χώρα.

Όλους αυτούς από τα παλιά και τα νέα τζάκια, αριστερούς, δεξιούς και αριστεροδέξιους, που αλλάζουν τόσο εύκολα κόμμα που δεν τους προλαβαίνουν ούτε οι ποδοσφαιρικές μεταγραφές.

Όλοι αυτοί που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν μετά από ένα σωρό σωτηρίες και θεραπείες και που ακόμα θέλουν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν, με τη προϋπόθεση όμως ότι θα τους ξαναβάλουμε στη Βουλή για να συνεχίσουν να τρώνε και να πίνουν τζάμπα και εις υγείαν των κορόιδων.

Μια αποπροσανατολιστική μπαρούφα και τίποτε άλλο, που μας την πέταξαν καλοκαιριάτικα για να μην ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα είναι ο εκλογικός νόμος. Αφορά μόνο τους ίδιους και κανέναν άλλο. Αφορά το πώς θα συνεχίζουν να ζουν τζάμπα και να απολαμβάνουν τη ζωή και τα προνόμια τους οι βουλευτές και τίποτε άλλο. Γι αυτό μας παίζουν όλο αυτό το θέατρο. Γιατί, όσον αφορά στα πραγματικά προβλήματα, τη φορολογία, το ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις, την ακρίβεια καθημερινών και απαραίτητων προϊόντων και υπηρεσιών, την αρπαγή της κύριας κατοικίας από τα distress funds και πολλά άλλα, όλοι τους έχουν τις ίδιες απόψεις. Αυτές του σκυμμένου δούλου που κοιτάει μόνο πώς θα αυξήσει το προσωπικό του πλούτο παρέχοντας τις υπηρεσίες που απαιτούν από αυτόν οι υπέρτατοι άρχοντες που κυβερνούν τη χώρα, δηλαδή οι δανειστές και οι ξένοι.