Ρεζίλι των σκυλιών το υπουργείο Οικονομικών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι ρεζιλεύουν διεθνώς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι του κόσμου να θεωρούν οι Έλληνες είναι γενικά για τα πανηγύρια. Πού να’ ξεραν κι αυτοί, ότι ορισμένες φαεινές ιδέες των κυβερνώντων αυτή τη χώρα δεν έχουν καμία σχέση με τους πολίτες της που ταλαιπωρούνται καθημερινά από την αυξημένη φορολογία και τα μνημονιακά μέτρα, αλλά γεννιούνται στα αρρωστημένα μυαλά κάποιων μελών της κυβέρνησης ή των ακριβοπληρωμένων από τον ελληνικό λαό στελεχών των υπουργείων.

Όπως για παράδειγμα ή τελευταία φαεινή ιδέα του υπουργείου Οικονομικών να προσλάβει σκυλιά για να σταματούν και να «συλλαμβάνουν» όλους όσους προσπαθούν να βγάλουν κρυφά τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, όλοι οι μηχανισμοί που διαθέτει ένα κράτος για να «πιάνει» αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν παράνομα τη χρήματά τους στο εξωτερικό, όλες οι υπηρεσίες, όλα τα εκπαιδευμένα στελέχη, όλα τα τεχνικά μέσα και οι συσκευές που διαθέτει ή θα έπρεπε να διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών, όλα τα μέσα που μέχρι τώρα ξόδεψε πάρα πολλά λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων για να αγοράσει, να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει, όλα τα λεφτά που έδωσε για να εκπαιδεύσει τα στελέχη τους, όλες οι υπηρεσίες και Γενικές Γραμματείες Εσόδων, ΣΔΟΕ, εφορίες κλπ, όλα αυτά είναι για πέταμα και το μόνο που μπορεί να σώσει τη κατάσταση είναι η … πρόσληψη και χρησιμοποίηση εκπαιδευμένων σκύλων.

Είχαμε τους σκύλους που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να ανακαλύψει κρυμμένα ναρκωτικά, τώρα θα έχουμε και τους σκύλους που το σοβαρότατο έργο τους είναι να ανακαλύπτουν τα κρυμμένα χρήματα.

Αν αυτή η αστειότητα που φτάνει στα όρια της γελοιότητας δεν ήταν απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο. Δυστυχώς όμως είναι απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργού και των στελεχών του υπουργείου η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε και στη «Διαύγεια». Δηλαδή, όλοι αυτοί οι σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών, όλα αυτά τα στελέχη με τις σπουδές στα πιο ακριβά πανεπιστήμια του εξωτερικού, όλοι αυτοί με τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τις περγαμηνές, κάθισαν κι έστυψαν τα περισπούδαστα και γεμάτα γνώση μυαλά τους για να βρουν έναν τρόπο να εμποδίσουν την παράνομη εξαγωγή χρημάτων από την Ελλάδα και η λύση στην οποία κατέληξαν ήταν να προσλάβουν σκύλους!!! Αν αυτό δεν μας κάνει διεθνώς ρεζίλι σαν χώρα, τότε τι θα μπορούσε να μας κάνει;

Αλλά δεν γινόμαστε εμείς ρεζίλι. Αυτοί που γίνονται ρεζίλι είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει τόσους και τόσους καλοπληρωμένους συμβούλους και ειδικούς, και κατέληξαν όλοι μαζί σε αυτή τη πρωτοφανή όσο και γελοία λύση. Μια λύση που στην ουσία αποτελεί ομολογία της ανικανότητας όλων αυτών των στελεχών και συμβούλων, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Και μετά από όλα αυτά τίθεται το πολύ εύλογο ερώτημα. Αν το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί τη γελοία ιδέα της πρόσληψης σκύλων ως την καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, τι μας εμποδίζει να θεωρήσουμε ότι και οι άλλες αποφάσεις του δεν είναι το ίδιοι γελοίες; Έτσι κι αλλιώς, τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων είναι ορατά. Η αύξηση της φορολογίας, η μείωση των συντάξεων και των μισθών, με την οποία η κυβέρνηση νομίζει ότι θα μαζέψει χρήματα από όσους δεν έχουν άλλα χρήματα για να δώσουν, είναι εξίσου γελοία, καθώς εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να τα εισπράξει.

Μήπως τελικά η φαεινή ιδέα και απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιήσει σκύλους για να «πιάσει» τα χρήματα που βγαίνουν παράνομα στο εξωτερικό, μας αποδεικνύει απλά πόσο ανίκανοι είναι όλοι αυτοί και πόσο γελοίες, λάθος και ανεφάρμοστες είναι οι αποφάσεις που παίρνουν;