ΔΕΗ και δικαστικοί επιμελητές

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το περιστατικό στη Ζάκυνθο με τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου της ΔΕΗ που πήγε σε βενζινάδικο για να συνδέσει το κομμένο ρεύμα είναι απλά η αρχή. Ο κόσμος, που κάποιοι συνδικαλιστές θέλουν να τον στιγματίζουν σαν κακοπληρωτή, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Και από την άλλη βλέπει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις να τον τιμωρούν ακριβώς επειδή αντιμετωπίζει αδυναμία να πληρώσει τα χρέη του.

Αλλά η κατάσταση θα χειροτερέψει. Γιατί όπου να’ναι, θα ξεκινήσουν να χτυπούν τις πόρτες των νοικοκυριών οι δικαστικοί επιμελητές για επιδώσουν εξώσεις και ειδοποιήσεις για πλειστηριασμούς ή για αρπαγή των σπιτιών τους από τα distress funds. Τότε είναι που θα δούμε τη πραγματική οργή που κρύβουν μέσα τους οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, λόγω της ανέχειας και της ανεργίας και όχι επειδή είναι κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες.

Γιατί όλοι αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους είναι άνθρωποι που είναι θύματα. Είναι θύματα της οικονομικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, είναι θύματα αυτών που μας έβαλαν και συνεχίζουν να μας διατηρούν στα μνημόνια, είναι θύματα των τραπεζών που τους εξαπατούσαν για να τους μοιράζουν δάνεια, και τώρα τους εκβιάζουν και τους αρπάζουν τα σπίτια.

Κανένας δανειολήπτης που μέχρι τώρα πλήρωνε κανονικά το δάνειό του δεν είναι μπαταχτσής. Όταν είχε δουλειά και εισόδημα πλήρωνε. Αλλά τώρα οι τράπεζες προσπαθούν να του αρπάξουν το σπίτι σα να είναι αυτός ο υπεύθυνος για όλα τα δεινά στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Όταν όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα λάθη και οι απατεωνιές των τραπεζών και των στελεχών τους, οι ύποπτες και σκοτεινές σχέσεις τους με «περίεργους» επιχειρηματίες, με κόμματα και με απατεώνες, οδήγησαν τις τράπεζες στην κατάρρευση.

Βλέπουμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να καλεί τις διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τους εργαζόμενους, από αφορμή το ξυλοδαρμό του εργαζόμενου στη ΔΕΗ στη Ζάκυνθο.

Για τους δικαστικούς υπαλλήλους που θα τους κυνηγάνε ολόκληρες γειτονιές ποιοι θα λάβουν μέτρα προστασίας; Οι τράπεζες μήπως; Οι δικαστές; Η κυβέρνηση; Ή τα ΜΑΤ, όπως έγινε στην Ισπανία;