Όλες οι αποφάσεις έχουν εκχωρηθεί στους δανειστές

 

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ούτε μια απλή απόφαση που να είναι υπέρ των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων του ελληνικού λαού, που να έχει σχέση με τα μνημόνια δεν είναι σε θέση να πάρει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Μια τρανταχτή περίπτωση είναι ότι ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο δηλαδή, πρότεινε να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη» τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Η εισήγηση φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου και του αρεοπαγίτη Γιώργου Αναστασάκου. Βέβαια ο ΟΕΚ δεν υπάρχει πλέον και τη θέση του έχει πάρει ο ΟΑΕΔ, «κληρονομώντας» τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Μετά την υπαγωγή τέθηκε δικαστικώς το ερώτημα εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ μπορούσαν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη», με την θετική απάντηση να έρχεται σήμερα από την κ.Δημητρίου και τον κ.Αναστασάκο. Ωστόσο, η υπαγωγή αφορά μόνο τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ και όχι τα «προσωπικά δάνεια εκτάκτων αναγκών». Πρόκειται για δάνεια τα οποία είχαν χορηγηθεί προς αντιμετώπιση εκτάκτων εξόδων, όπως είναι σε περιπτώσεις γάμων, τοκετών, θανάτων, σοβαρών ασθενειών, κ.λπ.

Αλλά η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είχε συμβεί; Καθώς είναι γνωστό πλέον ότι το δικαίωμα στην διαπραγμάτευση του εσωτερικού χρέους η χώρα μας το έχει εκχωρήσει με το δεύτερο μνημόνιο στους δανειστές. Κι αυτό δεν είναι παραφιλολογία, αλλά πραγματικότητα. Είναι απάντηση του πρώην αρμόδιου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, σε επερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή. Και μετά έχουμε όλα τα ελληνικά κόμματα ανεξαιρέτως να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες φορολογούμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, ότι δήθεν κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν θέατρο στη Βουλή βρίζοντας ο ένας τον άλλο και να μαλώνουν δήθεν για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού. Γιατί το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η καρέκλα, η εξουσία και τα οφίτσια, μέσα από τα οποία θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους και τη σύναξή τους για να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος των Ελλήνων που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια για έβδομη συνεχή χρονιά.