Να δοθούν όλα στο φως

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι καταγγελίες του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου κατά της διοίκησης του νυν διοικητή Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν πολλές συζητήσεις για τον τρόπο που ο συγκεκριμένος φορέας διοικείται, λειτουργεί και για το βαθμό κατά τον οποίο ασκεί έλεγχο στις υπόλοιπες τράπεζες για τον τρόπο λειτουργίας τους. Η απάντηση – επίθεση του Γιάννη Στουρνάρα κατά του Γ.Προβόπουλου στη δική του κατάθεση στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ χαρακτηρίστηκε από όλες τις πλευρές ανήθικη.

Ο Γ.Στουρνάρας κατά τρόπο προσβλητικό και απαράδεκτο επιτέθηκε κατά του Προβόπουλου κατηγορώντας τον ότι δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να προχωρήσει η εξυγίανση της Attica bank και μάλιστα δεν ντράπηκε να επικαλεστεί ότι μπορεί ο Γ.Πορβόπουλος να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Attica bank είχε πάρει λάθος δρόμο, πήγαινε στα βράχια» και κατηγόρησε τον Γ.Προβόπουλο ότι έλαβε μέτρα για να εξυγιανθεί η Attica bank ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος το έκανε. Σε άλλο σημείο ανέφερε ο Στουρνάρας ότι ο Προβόπουλος είχε επικαλεστεί ότι όταν ήταν διοικητής και αυτός υπουργός οικονομικών τον είχε ενημερώσει για την Attica bank. Ωστόσο τόνισε ότι αυτό ουδέποτε έγινε, τονίζοντας ουσιαστικά ότι ο Προβόπουλος ψεύδεται. Είπε επίσης ότι η Attica bank είχε πάρει λάθος δρόμο και ότι η νέα διοίκηση που διορίστηκε είναι η καλύτερη επιλογή.

Τα εκατομμύρια έφευγαν σαν σκάγια από τα χείλη του Γ.Στουρνάρα στη κατάθεσή του και τα ανέφερε σα να ήταν στραγάλια. Σε μια εποχή που ο κοσμάκης μετράει τα φραγκοδίφραγκα.

Όσο απαράδεκτη κι ήταν η στάση του Γ.Στουρνάρα απέναντι στον Γ.Προβόπουλο, δεν μας είπε πως άφησε να εξελιχθεί η τραγωδία της Attica bank καθώς είναι διοικητής της ΤτΕ περίπου 2 χρόνια και τι έκανε αυτά τα χρόνια που η Attica bank πήγαινε στα βράχια.

Όμως ο κόσμος, το μόνο που βλέπει είναι η εφαρμογή της παλιάς παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ας βγάλει στη δημοσιότητα ο Γ.Προβόπουλος τί παρέλαβε από τον Γ.Στουρνάρα όταν ανέλαβε την Εμπορική τράπεζα. Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει η διαχείριση Στουρνάρα. Άλλωστε, τον είδαμε και όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Αν είναι τόσο καλός διαχειριστής και διοικητής, να μας πει γιατί το χρέος παρέμεινε υψηλότατο στη διάρκεια που βρισκόταν ο ίδιος στο τιμόνι της οικονομίας της χώρας.