Το σκάνδαλο των ΚΕΠ Δανειοληπτών καταγγέλλουν οι εφοριακοί

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ηγεσία του υπουργείο Οικονομίας καταγγέλλουν οι εφοριακοί υπάλληλοι σχετικά με τον τρόπο που συγκλήθηκε η νέα παντελώς άχρηστη υπηρεσία που αποκαλείται Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΚΔΙΧ). Οι εφοριακοί, αποκαλύπτουν πτυχές της ενοικίασης του κτιρίου «Κεράνης» για τη στέγαση της νέας υπηρεσίας και καταγγέλλουν το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Χρήστος Πρωτόπαπας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρος της Πανγαία.

Χαρακτηρίζουν την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ «απολύτως εκτεθειμένη και υπόλογη», καθώς, όπως υπογραμμίζουν, «πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανγαία, η οποία πιέζει για την άρον άρον μεταφορά υπηρεσιών στο Κεράνης, είναι ο κος Χρήστος Πρωτόπαπας, πρώην υπουργός και μέλος των κυβερνήσεων που υπέγραψαν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις. Σήμερα λοιπόν ο κ. Πρωτόπαπας εμφανίζεται και επίσημα ως εκπρόσωπoς της Πανγαία, η οποία πιέζει για την υλοποίηση μιας συμφωνίας η οποία ελέγχεται απ’ τις εισαγγελικές αρχές και για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις». Επισημαίνουν ακόμη ότι «η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ πιέζει για την εδώ και τώρα μεταφορά υπηρεσιών στο Κεράνης, κάτι που θα σημάνει και την άμεση εκταμίευση προς την ΠΑΝΓΑΙΑ, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εκφράζουν πλέον και επίσημα έντονες ενστάσεις για το κατά πόσο η επιλογή του Κεράνης είναι συμφέρουσα για το Δημόσιο».

Θέτουν επίσης σειρά ερωτημάτων για την επιλογή του κτιρίου, όπως: Πού οφείλεται η επιμονή αυτή για το ΚΕΡΑΝΗΣ, αφού εκ των πραγμάτων δεν προκύπτει όφελος για το δημόσιο, αλλά μάλλον το αντίθετο; Για ποιο λόγο επισπεύδει διαδικασίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην άμεση εκταμίευση τεράστιων ποσών προς την ΠΑΝΓΑΙΑ, σε περίοδο μάλιστα δημοσιονομικής ασφυξίας και όταν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ζουν υπό την απειλή της ενεργοποίησης του κόφτη για μισθούς και συντάξεις; Τί εξυπηρετεί η τοποθέτηση υψηλόβαθμου στελέχους της ΠΑΝΓΑΙΑ στην διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής και πώς αυτή δεν θα επηρεάζει την υποτιθέμενη Ανεξαρτησία της Αρχής; Πώς παρακάμπτεται το προφανές ασυμβίβαστο ενώ το ίδιο πρόσωπο βρίσκεται στη διοίκηση της ΠΑΝΓΑΙΑ, αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής, όταν η τελευταία στεγάζει υπηρεσίες της σε κτίρια της ΠΑΝΓΑΙΑ (ΔΟY Κηφισιάς, Αλεξανδρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Παλλήνης, Γλυφάδας κλπ) με ιδιαίτερα υψηλό τίμημα και μάλιστα με συμβάσεις οι οποίες ελέγχονται απ’ τις εισαγγελικές αρχές; Η ανεξάρτητη Αρχή θα επαναδιαπραγματευθεί αυτές τις συμβάσεις ή, παρά την «Ανεξαρτησία» της, θα τις δεχτεί ως έχουν; Αλλά και αν υποθέσουμε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα, ποιανού συμφέροντα θα υπερασπιστεί το στέλεχος της ΠΑΝΓΑΙΑ που βρίσκεται στη διοίκηση της Αρχής;

Οι εφοριακοί καλούν την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να σταματήσει ΑΜΕΣΑ κάθε διαδικασία που οδηγεί στη νομιμοποίηση του σκανδάλου ΚΕΡΑΝΗΣ, να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης για το ΚΕΡΑΝΗΣ και σε κάθε περίπτωση να σεβαστεί την εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα, να δώσει εξηγήσεις για τις «ιδιαίτερες σχέσεις» που φαίνεται να αναπτύσσονται με την ΠΑΝΓΑΙΑ και, να δώσει πλήρη στοιχεία για τα μέλη που απαρτίζουν το νεοσύστατο Συμβούλιο Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής.

Αυτές οι πολύ σημαντικές καταγγελίες αποκαλύπτουν ξεκάθαρα και γιατί αργεί τόσους μήνες να γίνει νόμος του κράτους η δωρεάν νομική βοήθεια ανεξάρτητα από το τεκμαρτό εισόδημα. Πρέπει να βολευτούν κάποιοι, να γίνουν όλες οι χατιρικές συμφωνίες, να κλείσουν όλες οι συμφωνίες κυρίων, πριν γίνει ένας νόμος που θα ωφελεί τους πολλούς. Αλλά και γι αυτό έχουμε μόνο υπόσχεση και μάλιστα, όχι από τον νυν, αλλά από το πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Περιμένουμε με πολύ έντονο ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις. Αλλά να ξέρουν οι ηγεσίες του ΥΠΟΙΚ και του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα πιέζουμε, θα ενημερώνουμε και θα αποκαλύπτουμε κάθε πτυχή αυτού του σκανδάλου που λέγεται ΠΑΝΓΑΙΑ και κτίριο ΚΕΡΑΝΗΣ, αλλά και του τρόπου λειτουργίας της νέας Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.