Το βόλεμα ημέτερων συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζει – και θα συνεχίσει – το βόλεμα των στρατιών ημετέρων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχε κάνει σημαία της την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Έκαναν τα δήθεν ΚΕΠ Δανειοληπτών για να βολέψουν τα κομματικά παιδιά τους, όταν πια είχαν παραδώσει τα κόκκινα δάνεια σε τράπεζες και distress funds. Αυτά τα άχρηστα ΚΕΠ θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, αντί με αυτά τα λεφτά να ανακουφίσουν τους φτωχούς φορολογούμενους και τους άνεργους. Τώρα ο Α.Τσίπρας έστησε Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να βολέψει κι άλλα κομματικά παιδιά εκεί, αλλά και μέσω αυτού του γραφείου, σε διάφορες περιοχές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί για ποιον άλλο λόγο χρειάζεται ένα γραφείο του πρωθυπουργού και μάλιστα μέσα σε ένα κτήριο όπου στεγάζεται ένα ολόκληροι υπουργείο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ψήφισε τον νόμο 4369, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι η σημαία τη αποκομματικοποίησης. Αλλά ήταν στάχτη στα μάτια. Γιατί ουσιαστικά κάνει το εντελώς αντίθετο. Κάνει ό,τι μπορεί για να εφευρίσκει νέες θέσεις ώστε να βολεύει όσο το δυνατόν περισσότερα κομματικά παιδιά, τους φίλους και τους συγγενείς του. Να δημιουργήσει έναν στρατό κομματικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και όταν θα έχει παραδώσει την εξουσία. Ή που θα εξασφαλίσουν στην κυβέρνηση τα απαραίτητα ψηφαλάκια για να κρατήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, γιατί, έτσι όπως πέφτουν τα ποσοστά του, θα είναι πολύ τυχερός αν ξαναπιάσει το παλιό 4% απ’ όπου ξεκίνησε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η δημόσια διοίκηση γέμισε από μια στρατιά μετακλητών υπαλλήλων που έχουν ξεπεράσει τις 2.000. Και συνεχώς αυξάνονται. Από τον Δεκέμβριο του 2015 οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα. Ο αριθμός ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα. Το κόστος μισθοδοσίας της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει αυξηθεί κατά 2,1%, δηλαδή 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015. Όσο περισσότερο καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου 4369/2016 τόσο περισσότερους τοποθετεί η κυβέρνηση με τις παλιές διαδικασίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, όταν και αν αποφασίσει να εφαρμόσει τον νόμο, τα εν λόγω στελέχη θα έχουν πλεονεκτική θέση έναντι των νέων, αφού ο νόμος ορίζει ότι λαμβάνεται υπόψη η εργασιακή τους εμπειρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει χειρότερος σαν κυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα οποία κατήγγειλε και καταγγέλλει ως το παλιό κομματικό σύστημα. Διορίζει ασύστολα τα δικά του κομματικά παιδιά, «βολεύει» τα δάνειά του με τα ίδια σκοτεινά κόλπα που έκαναν οι προηγούμενοι, μοιράζει δάνεια στα δικά του ΜΜΕ με εγγύηση αέρα κοπανιστό, όπως έκανε με την Αυγή η οποία πήρε δάνειο από την Εθνική το 2009, ύψους 1,5 εκ ευρώ με εγγύηση την… ιστορικότητά της, μοίραζε λεφτά υπογείως για να γίνει ΜΜΕ που θα γράφει ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ανοίγει γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να ταΐσει άλλους 20 τουλάχιστον καλοπληρωμένους καρεκλοκένταυρους του δημοσίου, χρεώνοντας τους πολίτες με μία ακόμα πληρωμή άχρηστων τρωκτικών. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης που ιδρύθηκε ακριβώς για να είναι μια μικρογραφία κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα, για ταχύτερη επίλυση των τοπικών θεμάτων. Και σε λίγο θα βλέπουμε να ξεφυτρώνουν κι άλλα γραφεία πρωθυπουργού σε διάφορα σημεία της χώρας. Παντού σε πόλεις και χωριά. «Για να επιλύει τα προβλήματα», όπως είπε για το γραφείο της Θεσσαλονίκης. Υποτίθεται όμως ότι αυτό το κάνουν οι Περιφέρειες και οι Νομαρχίες, που αποτελούν βεβαίως τη Δημόσια Διοίκηση. Που έχει μία και μοναδική αποστολή: Να υπηρετεί το λαό. Και κοστίζει στο λαό 70 ευρώ σε κάθε 100 ευρώ φόρο που πληρώνει. Αλλά δεν αποδίδει. Η λύση όμως δεν είναι η ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη με άλλους τουλάχιστον 15- 20 κομματικούς υπαλλήλους, επιπλέον όσων δημόσιων υπηρετούν στο υπουργείο Βορείου Ελλάδος. Αυτό είναι απόδειξη της περιφρόνησης για το δημόσιο χρήμα.

Και την ίδια στιγμή οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν την επαχθέστερη φορολογία όλων των εποχών, με απόλυτη ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης και ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ. Γιατί η κυβέρνηση, μεταξύ της περικοπής του αδηφάγου δημοσίου και της υπερφορολόγησης του λαού προτίμησε το δεύτερο.

Προτίμησε να ταϊζει δεκάδες άχρηστες υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες δεν τις ξέρει καν, και φαραωνικά υπουργεία σαν των ξεχωριστών Οικονομικών και …Οικονομίας μεεφτά (7) υπουργούς και υφυπουργούς, σαν του Τύπου και των ΜΜΕ που έγιναν δύο(!), σαν  τα γραφεία των τριών (3) υπουργών …Επικρατείας, σαν τον υφυπουργό …παρα τω πρωθυπουργώ, σαν τον υπουργό μετανάστευσης που θα ‘πρεπε να είναι υπηρεσία του υπουργείο Εξωτερικών ή Εσωτερικών, με δεκάδες γραμματείς και φαρισαίους και μετακλητούς και συμβασιούχους και κολλητούς και κομματόσκυλα, όλους πληρωμένους από το υστέρημα ενός λαού μόνο και μόνο για να τρέφεται όλο αυτό το συνονθύλευμα των τυχάρπαστων πολιτικάντηδων, που λερώνουν με την αρρώστια τους για μια καρέκλα όλη τη χώρα.

Κι όλους αυτούς τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι με ολοένα αυξανόμενους άμεσους και έμμεσους φόρους που έχουν κάνει δυσβάσταχτη τη ζωή τους.