Ο Μητσοτάκης ανησυχεί για τις τράπεζες, αδιαφορεί για τους πολίτες

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ένας χρόνος έχει μείνει για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του όσον αφορά την οικονομική του πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι χωρίς υγιείς τράπεζες δεν θα πετύχει στην οικονομία. Οπότε προσανατολίζεται στην άσκηση μιας πολιτικής που θα έχει καθαρά τραπεζοκεντρικό χαρακτήρα. Με άλλα λόγια θα κάνει το παν για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι ημιθανείς εγχώριες τράπεζες, χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους, την χρηματοδότηση, δηλαδή, της οικονομίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι οικονομία χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει. Σε αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τις συμβουλές που του έχει δώσει η βασική ομάδα συμβούλων του, την οποία αποτελούν οι: Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Γιάννης Στουρνάρας διοικητής της ΤτΕ, Παύλος Μυλωνάς, διοικητής της Εθνικής τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, πρώην διοικητής της Εθνικής τράπεζας, Άγις Λεώπουλος, παλαιό στέλεχος της Εθνικής που εργάζεται στην UBS ως υπεύθυνος για τις αναδυόμενες αγορές και ο Στέλιος Παπαδόπουλος σημερινό στέλεχος της J P Morgan και πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Δεν ξέρουμε πόσο στοιχίζουν οι υπηρεσίες των συγκεκριμένων συμβούλων και πόσο ακριβά τους πληρώνει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επειδή ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος ήταν πάντα μεγαλόψυχος, θα δώσουμε στον κ. Μητσοτάκη μερικές συμβουλές εντελώς δωρεάν. Άλλωστε έχει τόσα δάνεια να πληρώσει η Νέα Δημοκρατία, οπότε ας μην τον φορτώνουμε με επιπλέον έξοδα… Κύριε Μητσοτάκη, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι χωρίς υγιείς τράπεζες η κοινωνία θα επιβιώσει. Χωρίς υγιείς πολίτες, όμως, όχι. Χαιρόμαστε που οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί σας, σας έκαναν να κατανοήσετε τα προβλήματα των τραπεζών και να εργαστείτε για την ριζική αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων ύψους 88 δισεκατομμυρίων, την κεφαλαιακή επάρκεια και την δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία. Θα θέλαμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εντελώς δωρεάν και να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα του απλού κόσμου, των ανέργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των δανειοληπτών και γενικά των καταναλωτών. Δυστυχώς, οι έμμισθοι σύμβουλοί σας αγνοούν τα προβλήματα του λαού, καθώς ανήκουν στους προνομιούχους με τους παχυλούς μισθούς και τον υπερπολυτελή βίο.

Κύριε Μητσοτάκη αν θέλετε πραγματικά να γίνετε πρωθυπουργός των Ελλήνων, τότε σκύψτε πάνω τα προβλήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων. Βγείτε έξω από τον γυάλινο κόσμο στον οποίο είστε από παιδί εγκλωβισμένος και ελάτε στον αληθινό κόσμο. Δώστε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και όχι των τραπεζών. Άλλωστε είναι ζήτημα χρόνου η απόβαση ξένων τραπεζών στην Ελλάδα που θα αντικαταστήσουν τις εγχώριες. Οπότε προς τι όλη αυτή η πρεμούρα για τη σωτηρία των τραπεζών, που ούτως ή άλλως θα απορροφηθούν από ξένους κολοσσούς; Πριν είναι αργά κ. Μητσοτάκη ενδιαφερθείτε επιτέλους για το λαό…