Με ψευτοπαροχές εξαγοράζουν την ψήφο του λαού

ΦΩΤΟ: SOOC

Σε μία άνευ προηγουμένου παροχολογία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με απώτερο σκοπό την εξαγορά της ψήφου του φτωχοποιημένου και εξαθλιωμένου ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση υπόσχεται χιλιάδες διορισμούς στο Δημόσιο, σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εκπαίδευση. Ήδη έχουν προσληφθεί συμβασιούχοι στην καθαριότητα και στα νοσοκομεία, ενώ αναμένονται και άλλες προσλήψεις. Η κυβέρνηση, φυσικά, λέει ότι δεν διορίζει για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά για να περιορίσει την μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Φυσικά, αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει σοβαρής κριτικής, καθώς ουδείς θα αφήσει την δουλειά του στο εξωτερικό για να έρθει στην Ελλάδα να εργαστεί με οχτάμηνη σύμβαση για 700 ευρώ. Αντίθετα, πολλοί θα είναι αυτοί όπως ο Καρανίκας και η Νοτοπούλου στο πρόσφατο παρελθόν που θα “εργαστούν” σε αυτές τις δουλειές. Οι θέσεις που θα ανοίξουν, δίχως άλλο προορίζονται για τον κομματικό στρατό που φιλοδοξεί να φτιάξει ο Τσίπρας και που με επιτυχία είχαν φτιάξει όλοι οι προηγούμενοι.

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα υπάρχει έτοιμη μια μάζα διαδηλωτών που συνεχώς θα διαμαρτύρεται για την κακιά νέα κυβέρνηση που δεν ανανεώνει τις συμβάσεις τους. Τα εννιά χρόνια μνημονίου και χρεοκοπίας φαίνεται ότι τελικά δεν δίδαξαν τίποτα στους πολιτικούς, οι οποίοι εμμένουν σε πολιτικές που οδήγησαν στην χρεοκοπία. Φέρονται λες και επιθυμούν να βρισκόμαστε διαρκώς σε ένα καθεστώς μνημονίου. Από την πλευρά τους οι θεσμοί κοιτούν ικανοποιημένοι, καθώς το μόνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλό για να αποπληρώνεται το χρέος. Κανένα από αυτούς δεν ενδιαφέρει πραγματικά να θα μειωθεί η ανεργία, αν θα υπάρξει ανάπτυξη ή αν το κράτος θα πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του.

Έτσι, με τις ενέργειες της κυβέρνησης, που σιωπηρά εγκρίνει και η αξιωματική αντιπολίτευση, η ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί σε ένα σύνολο ανθρώπων χρεοκοπημένων που έχουν οδηγηθεί σε αυτήν την κατάσταση λόγω των πρακτικών των τραπεζών και της πολιτική που ακολουθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο στόχος ντόπιων και ξένων κυβερνώντων είναι πλέον ξεκάθαρος: Να πάρουν όλα τα χρήματα και τα ακίνητα του ελληνικού λαού. Να φτωχοποιηθούν εντελώς οι Έλληνες, μέσω της φτωχοποίησης να δημιουργηθεί μαι αταξική κοινωνία και οι πολίτες να εξαρτώνται ως προς την επιβίωσή τους, από τα επιδόματα και τη βούληση της εξουσίας. Τελικά υπάρχει άραγε κάτι στο οποίο να ελπίζει ο ελληνικός λαός; Είναι αναστρέψιμη αυτή η πορεία ή μήπως χρειάζεται η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων για την αλλαγή της κατάστασης.