Άγριο κυνηγητό στους ιδιοκτήτες ακινήτων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια από τις πάγιες πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι το αδυσώπητο κυνηγητό των ιδιοκτητών ακινήτων. Όλα ξεκίνησαν με το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ, εμπνεύσεως του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Ακολούθησε ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ του Αντώνη Σαμαρά. Με την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εκτινάχθηκαν οι φόροι μεταβίβασης ακινήτων , ενώ οι πλειστηριασμοί έγιναν πλέον καθημερινότητα ακόμα και για πρώτη κατοικία. Παράλληλα,αυξήθηκε κατακόρυφα η φορολογία στα ενοίκια και στα airbnb.

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα το σπίτι τους, ενώ οι νέοι άνθρωποι γνωρίζουν πως το όνειρο αγοράς κατοικίας θα μείνει απατηλό και θα πρέπει να περάσουν όλη τους τη ζωή στο ενοίκιο. Η λαϊκή κατοικία, που θα προστάτευε ο ΣΥΡΙΖΑ, τείνει να εξαφανιστεί, καθώς πολλοί είναι αυτοί που πουλάν το σπίτι τους προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη τους ή το βλέπουν να βγαίνει στο σφυρί…

Το κράτος έχει βάλλει στόχο την ιδιοκτησία και συνεχώς επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες με κάθε τρόπο. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα ιδιοκτησίας, τα οποία αποκτούν κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Δεκάδες από αυτά τα ακίνητα περνούν στα χέρια ξένων ιδιοκτητών με πολύ χαμηλό αντίτιμο. Ο πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε σχετικά: “Εμείς παλεύουμε καθημερινά για να προασπίσουμε το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ιδιοκτησία. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται “πλούσιος” όποιος έχει ένα μικρό σπιτάκι και να αποτελεί τεκμήριο και να του ζητείται να πληρώσει ένα σωρό φόρους. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να είστε σίγουροι πως θα αλλάξει. Πρέπει να γνωρίζουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Νέα Δημοκρατία, πως κανείς δεν πρόκειται να ανεχτεί τη δήμευση της περιουσίας του, ούτε, βέβαια, την φυσική του εξόντωση από την υπερφορολόγηση. Θα μας βρουν απέναντί τους”.