Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι… τράπεζες μένουν

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιβεβαιώνονται οι φωνές που έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό όσον αφορά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τράπεζες. Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει άμεσα ότι όχι μόνο θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, αλλά μάλλον θα την βελτιώσει ακόμη περισσότερο υπέρ των τραπεζών και κατά των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης σύστησε ολόκληρο υφυπουργείο που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δεν διευκρίνισε ποιων τα συμφέροντα θα προασπίζεται ο νέος υφυπουργός κ. Ζαββός. Των τραπεζών ή των καταναλωτών;

Οι τράπεζες, με την ανοχή της νέας κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, οι τράπεζες συνεχίζουν να παρανομούν καθημερινά και συστηματικά. Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος έχει στα χέρια του πάρα πολλές καταγγελίες για τράπεζες οι οποίες αρνούνται να τηρήσουν τον νόμο και ζητούν και από τους δανειολήπτες να παρανομήσουν! Συγκεκριμένα, οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν γραπτή πρόταση ρύθμισης οφειλής, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, ζητούν από τους δανειολήπτες να προσκομίσουν έγγραφα άλλων προσώπων, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων που επιβάλλει να υπάρχει η συναίνεση τρίτων στην επεξεργασία και διάθεση των προσωπικών τους δεδομένων. Φυσικά αυτές οι καταγγελίες ήδη έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, είναι σχεδόν αδύνατον να μην γνωρίζει ο κ. Ζαββός τις τακτικές των τραπεζών, καθώς είναι βαθύς γνώστης του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδος. Το βασικό ερώτημα είναι αν τις επόμενες ημέρες που θα αναλάβει δράση ο συγκεκριμένος υφυπουργός για να σταματήσει τις παρανομίες των τραπεζών, να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και να μείνει πιστός στην δέσμευση του νέου πρωθυπουργού να τηρούνται οι νόμοι του κράτους μέχρι κεραίας….