Πρωί – βράδυ στις τηλεοράσεις οι υπουργοί

Αυτό που συμβαίνει από την στιγμή που ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχουμε να το δούμε από το 2015 που ήταν υπουργός Οικονομικών ο αλήστου μνήμης Γιάνης Βαρουφάκης. Τότε ο Βαρουφάκης ήταν κάθε μέρα και σε κάποιο κανάλι. Σήμερα, όχι ένας, αλλά όλοι σχεδόν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια, σε βαθμό που διερωτάται κάποιος αν πηγαίνουν έστω και λίγο στο υπουργείο ή την Βουλή.

Αν δούμε όμως και το περιεχόμενο αυτών που λένε οι υπουργοί καθημερινά στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τότε θα διαπιστώσουμε ότι ούτε ο κόσμος ενημερώνεται για κάτι σημαντικό ούτε τίποτα το αξιόλογο ακούγεται. Το μόνο που κάνουν οι υπουργοί είναι να μιλούν για τον εαυτό τους και το πόσο σπουδαία είναι η κυβέρνηση! Για τα προβλήματα των 4.000.000 Ελλήνων που ζουν στην φτώχεια, δεν αρθρώνουν λέξη και ούτε δεσμεύονται να κάνουν κάτι.

Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο, έστω υπερβολικά μεγάλος, χρόνος που ξοδεύει η παρούσα κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, που όπως φαίνεται αγνοεί και να δώσει λύσεις. Δυστυχώς δεν το κάνει αυτό και έρχεται ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας καταναλωτών Β. Ελλάδος να αναδείξει τα προβλήματα που η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί. Η παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Χαράλαμπου Περβανά στα ΜΜΕ ανέδειξε το μείζον πρόβλημα της μη λειτουργίας της πλατφόρμας με τα “κόκκινα” δάνεια με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν χάσει τα σπίτια τους στον πλειστηριασμό. Σε αυτήν την περίπτωση τα ΜΜΕ ανέδειξαν το πρόβλημα αυτό που έφερε στο φως ο Σύλλογος, τη στιγμή που θα έπρεπε ήδη να το έχουν λύσει οι υπουργοί, αλλά μάλλον ήταν απασχολημένοι με το να βγαίνουν στα κανάλια… Ο κόσμος θέλει έργα και όχι λόγια. Ας έχουν υπόψιν τους οι υπουργοί πως είναι πολύ εύκολο για κάποιον να αλλάξει το κανάλι επειδή έχει βαρεθεί να βλέπει τους υπουργούς στα κανάλια…