Μοιράζουν υποσχέσεις πριν την κάλπη. Θυμηθείτε τι θα πράξουν μετά

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 Μαΐ 2014 - 15:13

Τελευταία Ενημέρωση: 15:13

«Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» είναι το σύνθημα του σποτ για το ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα αισιοδοξίας για τη νίκη του κόμματός του που έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, από όπου εκτίμησε ότι «την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία».

Ο λαός γράφει ιστορία, οι πολιτικοί τη διαγράφουν…
Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας δε δίστασε να επαναλάβει το δικό του δίλημμα δηλαδή «το μεγάλο δίλημμα της κάλπης: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος» και πρόσθεσε: «Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης».

Στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκε, στη διάρκεια της ομιλίας του:

Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας.
Τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Τέλος στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
Φθηνά φάρμακα
Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους.
Προστασία της πρώτης κατοικίας.
Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες.
Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο.
Προστασία του νερού ως συλλογικού αγαθού
Προστασία των λιμανιών από την εκποίησή τους
Προστασία της πρόσβασης όλων στις παραλίες

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης -δήλωσε- «δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες.» 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ» και «θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας.» 

 

Πανικόβλητος ο Σαμαράς τάζει «λαγούς με πετραχήλια»

 
Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, αναμένεται να εξαπολύσει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα στις 19:00 απόψε, Παρασκευή.

 

Ο πρωθυπουργός ο οποίος αν και γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του, αυτό που έχει μόνο στο μυαλό του είναι να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, προκειμένου να μεταδοθεί η εικόνα δυναμικής της ΝΔ. Στη συγκέντρωση αναμένεται να παραβρεθούν όλοι οι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, σε μια ένδειξη ενότητας εν όψει της μάχης της Κυριακής.

 

Τα στελέχη της Συγγρού επιθυμούν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα να είναι μια «απάντηση» στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Ομόνοια.

 
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι επικεφαλής των κομμάτων έχουν προσδώσει σε αυτές τις ευρωεκλογές, δημοψηφισματικό χαρακτήρα και αυτό, όχι γιατί το είπε ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς.

 
Τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα τον έθεσε de facto ο ίδιος ο λαός. Ο λαός που έχοντας φτάσει στο χείλος του γκρεμού ή αλλιώς της χρεωκοπίας, αναζητά εδώ και τώρα τρόπο για να κρατηθεί. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί από τα όμορφα λόγια των Σειρήνων, που επιθυμούν να υφαρπάξουν την ψήφο του.

 
Μπορεί φυσικά η άθροιση των ποσοστών των αντιμνημονικών (ή οιονεί αντιμνημονιακών) κομμάτων να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μνημονιακών (ακόμα και 70% – 30%), αλλά αυτό δεν μετράει επικοινωνιακά. Αυτό που θα συγκεντρώσει τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό ενδιαφέρον είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η διαφορά θα κρίνει πλέον τα πάντα.

 
Ο Α. Σαμαράς κάνει τα πάντα για να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος στις ευρωεκλογές. Για το λόγο αυτό λοιπόν ο κ. Σαμαράς γυρνάει πανικόβλητος, όπως δείχνουν τα πράγματα,  όλη την Ελλάδα και τάζει πράγματα που όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρώσει, τουναντίον θα επιβάλει ακόμα σκληρότερα οικονομικά μέτρα, αν ο λαός τον στηρίξει στη θέση του.
 
 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr