Κλείστε τα όλα και δώστε τους τα κλειδιά

Ευήκοα ώτα φαίνεται πως βρίσκει η «πρόταση» του danioliptes.gr προς τους χιλιάδες Έλληνες με ανοιχτούς λογαριασμούς προς Δημόσιο και τράπεζες, που δεν βλέπουν καμία ελπίδα για σωτηρία.

 
Τα κλειδιά όσων χρωστούν στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην βρουν τίποτα οι τράπεζες να κατάσχουν!!!

Όπως χαρακτηριστικά γράφει σήμερα η KontraNews, τρόικα και τοκογλύφοι ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του κόσμου. Διατυπώνει την απορία αν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην χρωστάνε οι έμποροι και οι επιχειρήσεις; Στις ΗΠΑ οι έμποροι χρωστούν 22 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι επιχειρήσεις στις χώρες της Ευρωζώνης χρωστούν 12 τρισεκατομμύρια ευρώ! Για ποιο λόγο τέτοια επίθεση στην επιχειρηματικότητα και το μέσο ελληνικό νοικοκυριό;

 
Η πολιτική και οικονομική αστάθεια προβληματίζει έντονα πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ το νοσηρό κλίμα που διαμορφώνεται αποτυπώνεται και στο χρηματιστήριο, ο γενικός δείκτης του οποίου κατρακύλησε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

 
Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα, λειτούργησε ως καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, προκαλώντας αδιέξοδο στον κυβερνητικό συνασπισμό, που αντιμετωπίζει τώρα και το βέτο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα ρευστότητας έρχεται και η τρόικα έχοντας στην κορυφή της ατζέντας το ζήτημα των τραπεζών και των πλειστηριασμών. Σε ποια τιμή θα παίρνει το σπίτι του οφειλέτη το Δημόσιο και τι θα χρωστά ακόμη και τότε; Και βέβαια, το σπίτι ποιος θα το πάρει πρώτα; Η τράπεζα ή το Δημόσιο; Το Δημόσιο ή η τράπεζα; Ποιος θα νικήσει σε αυτήν την σύγκρουση συμφερόντων;;;
 

Τα «κόκκινα» δάνεια πρόκειται να αγγίξουν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τον τελικό λογαριασμό με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Δεδομένου ότι η ύφεση βαθαίνει όλο και περισσότερο και ότι οι κάνουλες της χρηματοδότησης παραμένουν κλειστές, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί άμεσα. Η κυβέρνηση  επιμένει στην καταστροφική πολιτική και απαιτεί να εφαρμοστούν πρακτικές που θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην ανέχεια.

Με τη σκληρή γραμμή της τρόικας, τάσσεται και ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο συνέδριο που οργάνωσε η Γιούρομπαγκ, ζήτησε από τους τραπεζίτες να σταματήσουν να δίνουν δάνεια σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και να ενισχύουν μόνο τις υγιείς! Στην περίπτωση κατά την οποία εφαρμοστεί η οδηγία Στουρνάρα, τότε θα βάλουν αυτόματα λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, προκαλώντας στρατιές από ανέργους. Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει και κατάρρευση των τραπεζών, αφού στην περίπτωση που κλείσουν οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, θα πρέπει να διαγράψουν τα δάνεια με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

 
Με ένα «σμπάρο δύο τρυγόνια» αφού με αυτήν την συνταγή και οδηγείται στην ολοκληρωτική καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας αλλά στην κατάρρευση και το τραπεζικό σύστημα.

 
Ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης το φθινόπωρο, οπότε και θα μπει στην τελική ευθεία η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και για χρέη προς τις τράπεζες, είναι παραπάνω από ορατός. Ο φαύλος κύκλος της τρόικας και των κυβερνήσεων που εκτελούν αποκλειστικά εντολές των ξένων τοκογλύφων, φαίνεται να τελειώνει οριστικά. Διότι όταν μια χρεοκοπημένη χώρα καταφεύγει σε δανεισμό, χωρίς να έχει τακτοποιήσει το δημόσιο χρέος, με διαγραφή ή ένα γενναίο κούρεμα, τότε οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική αυτοκτονία.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr