Τουλάχιστον έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα!

Εκτός από το πλεόνασμα απελπισίας, ανεργίας και ανέχειας, η Ελλάδα σημειώνει – και πανηγυρίζει για αυτό – πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,511 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 635 εκατ. ευρώ. 

Στο ίδιο διάστημα, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 2,415 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,991 δισ. ευρώ το 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 3,856 δισ. ευρώ εφέτος.

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επισήμανε ότι «η ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού συνεχίζεται. Οι δημοσιονομικοί στόχοι, για τρίτη χρονιά, επιτυγχάνονται. Η επίτευξη αυτών των στόχων δείχνει ότι τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιούνται σε καλό επίπεδο».
 

Ως είδηση και μόνο δεν λέει τίποτα πια στον Έλληνα πολίτη, αφού ακόμη και τη μικρή χαραμάδα για φοροελαφρύνσεις που του είχαν ανοίξει προεκλογικά από το οικονομικό επιτελείο, του την κλείνουν στα μούτρα. Για την ιστορία και μόνο, λοιπόν, σας λέμε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους του 2014, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε, τι πρωτογενές πλεόνασμα είχαμε πετύχει όταν μας ξαναέκοβαν τις συντάξεις,  απελευθέρωναν τις ομαδικές απολύσεις, άλλαζαν και πάλι το ασφαλιστικό, έμπαινε λουκέτο σε ΔΕΚΟ και άνοιγαν οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr