Ο Σαμαράς τα έλεγε αλλά δεν τον πιστεύαμε: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”

«Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός και κανείς δεν πίστευε ότι θα έλεγε την αλήθεια. Λίγο αργότερα, μία 56χρονη τετραπληγική γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ – λόγω χρέους – της έκοψε το ρεύμα.

 
 «Χάσαμε τη μάνα μου για 800 ευρώ παρά το διακανονισμό που είχαμε κάνει», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο γιος της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας και τόνισε ότι η μητέρα του είναι με μηχανική υποστήριξη από το 2004. «Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου είναι με μηχανική υποστήριξη και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα».

 
«Το χρέος στη ΔΕΗ είναι γύρω στα 800 ευρώ και στο προηγούμενο δίμηνο με τη βοήθεια κάποιου ανθρώπου και αφού μιλήσαμε με τη ΔΕΗ στο υποκατάστημα των Χανίων, μάθαμε ότι το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 115 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα είναι το χαράτσι», δήλωσε ο γιος της άτυχης γυναίκας, τονίζοντας ότι το εν λόγω ποσό πληρώθηκε, κατόπιν ήρθε ο επόμενος λογαριασμός που δεν ήταν ενημερωμένος με την πληρωμή. Η δε διακοπή, όπως λέει, έγινε χωρίς να ενημερωθεί κανείς.
 
Η λέξη ΔΕΗ και χρέος συχνά συνδέονται σε αυτή τη χώρα. Μόνο που για κάποιους για κακό αλλά και για άλλους για καλό λόγο.
 
Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το πάρτι της χλιδής στη Μύκονο με πρωταγωνιστή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power. Ο συγκεκριμένος οικοδεσπότης ήταν μάλιστα και ιδαίτερα γαλαντόμος και φέρεται να ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ευχαριστήσει τους εκλεκτούς του καλεσμένους στο νησί των ανέμων.
 
Τι και αν ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Energa- Hellas Power, κύριος Βασίλης Μηλιώνης έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ωσότου γίνει η δίκη (είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αυτό δεν τον εμπόδισε να έρθει στο νησί των ανέμων «για τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του», όπως υποσχέθηκε στους στενούς του φίλους.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρίες παροχής ρεύματος Energa – Hellas Power -σύμφωνα με την Δικαιοσύνη- έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και, αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο  εξωτερικό σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο υπολογίζεται σε 152 εκ. ευρώ.
 
Μάλιστα, η υπόθεση  παίρνει και άλλες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι δικηγόρος των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τις Energa και Hellas Power  είναι  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  Μάκης Βορίδης! Και όμως, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και νυν Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τις δύο εταιρίες που επέφεραν ζημία μεγαλύτερη των 152 εκατ ευρώ το ελληνικό Δημόσιο.
 
Αλλά γιατί μας κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός; Το ίδιο το κόμμα της ΝΔ φέρεται να έχει χρέη ύψους 561.322 ευρώ το 2013.
 
Και αντίθετα με ότι γίνεται σε όποιον φουκαρά – όπως η οικογένεια της άτυχης 56χρονης – έχουν κάποιο χρέος δηλαδή διακοπή ρεύματος, αλλά και έξωση ενοικιαστή και σύλληψη για χρεών, τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ συνέχισαν να αυξάνουν το χρέος τους στη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια.
 
Η ΝΔ φέρεται, με έγγραφο του Ζερβού της ΔΕΗ, να έχει πληρώσει 100.000€ το Δεκέμβριο του 2013, λίγο μετά την αποκάλυψη του χρέους της στη ΔΕΗ από το περιοδικό HOTDOC.
 
Και παρ’ όλα αυτά δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο. Το έγραψαν οι εφημερίδες, το σχολίασαν οι πολίτες στα μπλογκς και ξεχάστηκε κι αυτό… Μέχρι πότε;

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr