Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει το μαύρο…άσπρο στη νέα έκθεσή της!

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 Δεκ 2014 - 19:30

Τελευταία Ενημέρωση: 19:30

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει πάει από το κακό στο χειρότερο -αποδεδειγμένα- για όλους εμάς τους υπερφορολογημένους και υπερχρεωμένους πολίτες, αλλά σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας -κατά τα άλλα- της Ελλάδας, η ανεργία μειώθηκε και οι μισθοί αυξήθηκαν, όπως και η κατανάλωση!

 

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα των συντακτών της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος των golden boys και των διεθνών οίκων…κερδοσκόπων που έχουν φορέσει τη…σαλιάρα και κρατάνε στο ένα χέρι το μαχαίρι και στο άλλο χέρι το πιρούνι για να καταβροχθίσουν ότι απέμεινε όρθιο από την ελληνική οικονομία. 

 

Τί μας λένε οι χρυσοπληρωμένοι άνθρωποι της ΤτΕ; Οτι όλα πάνε καλά με το Μνημόνιο….

 

Ολα πάνε καλά για το κεφάλαιο, όλα πάνε καλά για τις τράπεζες, όλα πάνε καλά και για το υπηρετικό προσωπικό!

 

Πρώτο παράδοξο! Την ώρα που οι επιχειρηματίες βαράνε κανονιές και δεν πληρώνουν ούτε σεντ τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων, σε πολλές περιπτώσεις και επί μήνες, και έχουν τον κοσμάκη μπες-βγες στις επιχειρήσεις τους πάντα με τον εκβιασμό ότι «αν δεν θες, υπάρχουν άλλοι χίλιοι που περιμένουν στην ουρά» η ΤτΕ βλέπει αύξηση μισθών και μείωση ανεργίας!

 

Δεύτερο παράδοξο! Με τους ανέργους να αυξάνονται και γενικά τον κόσμο να υπερφορολογείται και να του επιβάλλονται νέοι φόροι και την ίδια ώρα οι τιμές των προϊόντων να αυξάνονται κανονικά στις γνωστές αλυσίδες σούπερμαρκετ αντί να μειώνονται ανάλογα και να έχει παράλληλα τον πονοκέφαλο να εξοφλήσει τις τράπεζες έπειτα από τις συμφωνίες με τοκογλυφικούς όρους, πώς είναι δυνατόν να αυξηθεί η κατανάλωση. 

 

Τρίτο παράδοξο! Με ποιον τρόπο αυξήθηκαν οι εξαγωγές; Μήπως η ΤτΕ επιλεκτικά δημοσιοποιεί στοιχεία εταιριών, με τις οποίες έχει τόσο αυτή όσο και οι εγχώριες συστημικές τράπεζες έχουν αγαστές σχέσεις θαλασσοδανείων;

 

Από που πήρε όλα αυτά τα στοιχεία η ΤτΕ; Μήπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο προκάτοχός του στο αξίωμα, Γιώργος Προβόπουλος, ο αυτόκλητος σωτήρας της ελληνικής οικονομίας που έσωσε τις τράπεζες από τη μη ρευστότητα, χρεώνοντας όλους τους Ελληνες στα αρπακτικά της διεθνούς κερδοσκοπίας. 

 

Μήπως έκαναν βόλτα στα εμπορικά κέντρα των φίλων τους και έβλεπαν παντού το χρήμα να ρέει;

 

Γιατί, αποκλείεται να έκαναν βόλτα στη Βαρβάκειο ή στο Καπάνι!

 

Μήπως στις εσφαλμένες εκθέσεις άλλων συλλογικοτήτων των κεφαλαιοκρατών που επίσης έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι αιθεροβατούν, αν λάβει κανείς υπόψη τα στοιχεία που παρουσιάζουν δήθεν ως αντανάκλαση της πραγματικότητας της κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας;

 

Ας μας εξηγήσει ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ούτε τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογεί ως προέδρου της ΤτΕ δεν θέλει να πληρώσει, δηλαδή τον νόμο που ο ίδιος εφάρμοσε σε βάρος όλων ημών των υπερφορολογημένων-υπερχρεωμένων Ελλήνων , από που άντλησε τα στοιχεία για την ενδιάμεση έκθεση;

 

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν αρχιτραπεζίτης στη θέση του Προβόπουλου είχε απευθύνει αίτημα προς την επίσημη Πολιτεία να εξαιρέσει την ΤτΕ από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που διαθέτει και το αίτημα έγινε δεκτό!

 

Υπάρχουν και κάποιες αλήθειες στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Απλά τις παρουσιάζει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. 

 

Για παράδειγμα, το κόστος εργασίας μειώθηκε!

 

Λογικό δεν είναι να μειωθεί; Οταν τα αφεντικά -ακόμη και εκείνα που μέχρι πριν από κάποια χρόνια ήταν τίμια- νομίζουν ότι λόγω Μνημονίου δεν έχουν εργαζόμενους, αλλά δούλους, δεν είναι δυνατόν να μειωθεί και το κόστος εργασίας. 

 

Μαθαίνουμε από την ΤτΕ ότι το κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι πλέον ανταγωνιστικό σε σχέση με εκείνο της Γερμανίας. 

 

Yπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Στη Γερμανία, ο εργαζόμενος αμείβεται με βάση όσα αξίζει και το κόστος ζωής σε βασικά είδη δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το κόστος ζωής στην Ελλάδα. Οι εισφορές παράλληλα του Γερμανού εργοδότη προς το κράτος είναι κατά πολύ χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες στην Ελλάδα.  

 

Πλην όμως, στην Ελλάδα οι μισθοί έπεσαν σε επίπεδο Αλβανίας επί Χότζα και την ίδια ώρα οι εργοδότες απλά δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και λοιπά, ΄διότι ήταν ανέκαθεν υψηλές και δεν προσφέραν και τίποτα το ιδιαίτερο. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr