Αυτοί μετράνε τα κουκιά, εμείς αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια

Όσοι επενδύουν στο χάος στην Ελλάδα, μάλλον ετοιμάζονται να εξαργυρώσουν. Είτε αυτοί λέγονται πράκτορες, είτε παραδοσιακοί εχθροί της Ελλάδας σε εσωτερικό και εξωτερικό, είτε ανήκουν στα ακραία στοιχεία από πολιτικής άποψης. 

 

Φυσικά, κάθε ένας από αυτούς ερμηνεύει το χάος διαφορετικά. Οι τραπεζίτες και τα golden boys ελπίζουν ότι θα καταρρεύσει το χρηματιστήριο και όλοι θα βγούνε να ξεπουλήσουν τα πάντα και όταν έρθει εκείνη η ώρα, εκείνη θα δίνουν τις καλύτερες προσφορές για να βάλουν στο χέρι τα πάντα. 

 

Οι φίλοι τους οι εφοπλιστές και οι λοιποί θαλασσοδανειζόμενοι ψευτοεπιχειρηματίες που κάνανε με τα λεφτά του φορολογούμενου όνομα στην πιάτσα του οίκου ανοχής που λέγεται ελληνική αγορά ετοιμάζονται να ανταλλάξουν δώρα μερικών χιλιάδων ευρώ καθώς είπαν να λανσάρουν τη μπακαλική από τους χώρους εργασίας των επιχειρήσεών τους στις βίλες τους, επιδεικνύουν ο ένας στον άλλο τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν και συχνά πυκνά ελέγχουν, με ένα κλικ στο Ιντερνετ, σε φορολογικούς παραδείσους τύπου νησιά Κέιμαν, ενώ τα παιδιά τους τα καημένα τα στείλανε μετανάστες στο εξωτερικό, δηλαδή να κάνουν χλιδάτη κι ανέμελη ζωή στα Λονδίνα, τις Ελβετίες και τις Αμερικές. 

 

Οι ανήκοντες στην ακραία πολιτική κατεύθυνση που συμπυκνώνεται στη φράση «στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν όλα» ονειρεύονται αναμμένες φωτιές και ξύλο. Φυσικά, να μη ρίχνουν εκείνοι ξύλο, ούτε και να τρώνε. Απλά να το υποκινούνε. Κι ότι κάτσει. Κι αν τους κάτσει…

 

Οσοι οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό μέλλον, και σίγουρα όχι αυτό της οικονομικής εξαθλίωσης και της υποδούλωσης των φτωχών για το καλό των πλουσίων σε ένα κράτος όπου μοναδικός κυρίαρχος είναι η διαφθορά, ελπίζουμε ότι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ονειρευόμαστε ότι θα αποτελέσουμε για άλλη μια φορά τους πρωτοπόρους. Τους πρωτοπόρους στη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου δεν θα κάνει κουμάντο το κεφάλαιο και καμία διεφθαρμένη ελίτ, αλλά ο άνθρωπος με Α κεφαλαίο. 

 

Ονειρευόμαστε ότι ως πρωτοπόροι δεν θα μας κάνουν κουμάντο οι πολυεθνικές εταιρίες ούτε οι τράπεζες που μετράνε κέρδη και ζημιές χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως πιόνια στην παγκόσμια σκακιέρα της αισχροκέρδειας σε βάρος των φτωχών.  

 

Ονειρευόμαστε ότι εμείς οι ίδιοι θα διαφεντεύουμε τις ζωές μας κι εμείς οι ίδιοι θα απολαμβάνουμε τον κόπο της εργασίας μας κι εμείς οι ίδιοι θα αποφασίζουμε ποιους θα βοηθήσουμε και φυσικά δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους όσους έκλεβαν τις ζωές μας τόσα και τόσα χρόνια. 

 

Είμαστε πολλοί, πολίτες αυτής της χώρας υπερχρεωμένοι και υπερφορολογημένοι, τίμιοι πολίτες που πληρώσαμε για τα οικονομικά εγκλήματα των διεφθαρμένων που εξακολουθούν να μας εξουσιάζουν και να μας τυρρανούν.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr