Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη είχατε υποσχεθεί! Τώρα τι;

Χιλιάδες δανειολήπτες έμειναν σήμερα άστεγοι με τη σφραγίδα του κράτους. Λυπόμαστε για τη νέα κυβέρνηση που δεν παρενέβη άμεσα για να μη γίνουν οι πλειστηριασμοί και χάσουν οι άνθρωποι αυτοί τα σπίτια τους. Ετσι είναι η εξουσία. Πρώτα φωνάζεις «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και μετά αράζεις στην καρέκλα σου με τη δύναμη που σου έδωσε ο ελληνικός λαός και ανάβεις ένα πούρο μαζί με τον τραπεζίτη!

 

Δεν είναι έτσι σύντροφοι και συντρόφισσες στον ΣΥΡΙΖΑ, συνελληνίδες και συνέλληνες των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

 

Τότε γιατί δεν λάβατε άμεσα μέτρα για να μη γίνουν οι πλειστηριασμοί σήμερα; 

 

Την απάντηση την έδωσε στο Radio1d.gr o Νίκος Χουντής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος όταν ρώτησε τον τότε αρμόδιο Επίτροπο της Κομισιόν για την Οικονομία, Ολι Ρεν, τί συμβαίνει με το ελληνικό χρέος, εκείνος του απάντησε ότι κάθε κράτος-μέλος στην ευρωζώνη ρυθμίζει τα οικονομικά του, εκτός από την Ελλάδα, διότι οι κυβερνώντες εκχωρήσαν το δικαίωμα της διαμόρφωσης οικονομικής πολιτικής στην… τρόικα, ούτε καν δηλαδή στην ΕΕ. Ξεπούλησανε δηλαδή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην τρόικα και επομένως θεωρητικά η νέα κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα διαπραγμάτευσης για το χρέος. 

 

Για ποιο λόγο η απάντηση που έδωσε ο Ρεν στον Χουντή αποκρύπτεται μπορείτε αγαπητοί αναγνώστες να το καταλάβετε. Διότι οι 300 βουλευτές που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ποτέ δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το πρόβλημα των δανειοληπτών παρά μόνο υποτάσσονται και εκτελούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, λες και οι τραπεζίτες έχουν μια μαγική δύναμη υπνωτισμού ή καταναγκαστικής πειθούς στους 300 βουλευτές. 

 

Η παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπου Περβανά, στη σημερινή εκπομπή “Πρωινές Κουβέντες” του radio1d.gr είναι σαφής. «Ολοι οι πολιτικοί να πάψουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο».

 

Τους ψήφισαν πέντε εκατομμύρια δανειολήπτες για να τους εκπροσωπούν κι όχι να βάζουν ταφόπλακα στα νοικοκυριά τους.

 

Οι δανειολήπτες δεν είναι μιάσματα κύριοι βουλευτές αλλά αυτοί που σας εκλέξανε και που χάρη σε αυτούς θα λάβετε παχυλούς μισθούς. Θα κάνετε τίποτα για όλους αυτούς; Περιμένετε να ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής, ε; Ποιον κοροϊδεύετε; 

 

Βουλευτής δεν σημαίνει βολευτής ούτε παραμυθατζής.  

 

Η κοινωνία σας παρακολουθεί και ακόμη ελπιζει. Αν την απογοητεύσετε, η μοίρα σας δεν θα είναι διαφορετική από εκείνη που επιφυλάσσεται για τους υπηρέτες του Μνημονίου, της Οικονομικής Κατοχής, της οικονομικής ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας που ξεσκίσανε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. 

 

Ελπίζουμε να μην μπερδευτείτε και στο τέλος δεν μείνει κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη αντί να εκπληρώσετε την υπόσχεσή σας για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr