Ο ελληνικός λαός έσωσε όχι μόνο ελληνικές, αλλά και γαλλικές και γερμανικές τράπεζες!

Ξέρετε γιατί πεινάσαμε; Για να μη φαλιρίσουν οι τράπεζες σε όλη την Γηραιά Ηπειρο, ειδικά σε Γαλλία και Γερμανία; Κάπως έτσι χορτάσαν οι τραπεζίτες και οι φίλοι τους! 

 

Κάπως έτσι εξηγείται η δήλωση του εκπροσώπου της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, Νογκέιρα Μπατίστα, ο οποίος παραδέχθηκε στην τηλεόραση του Alpha όττ τα προγράμματα προς την Ελλάδα ουσιαστικά ήταν προγραμμα διάσωσης των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Ουσιαστικά, οι τράπεζες φόρτωσαν μεγαλύτερο βάρος στη χώρα απ’ ό,τι στους πιστωτές.

 

“Τα ελληνικά προγράμματα δεν ήταν από τα καλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του ΔΝΤ. Επέκρινα τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ελληνικό ζήτημα η τρόικα και το ΔΝΤ”, δήλωσε ο κ. Νογκέιρα Μπατίστα.

 

“Ένα από τα βασικά προβλήματα των προγραμμάτων που προτάθηκαν είναι ότι φόρτωσαν με μεγάλο βάρος τις πλάτες της Ελλάδας και όχι με αρκετό τους πιστωτές της. Για παράδειγμα, το 1ο πρόγραμμα του 2010, παρουσιάστηκε ως πρόγραμμα διάσωσης, όμως ήταν κυρίως πρόγραμμα διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας. Η Ελλάδα πήρε πολλά χρήματα, αλλά πήγαν κυρίως στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών που αποζημιώθηκαν χωρίς καμία συνεισφορά στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας”, περιέγραψε ο ίδιος.

 

Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει, ο κ. Μπατίστα παραδέχτηκε ότι το χρέος είναι πολύ μεγάλο και η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη.

 

“Θεωρώ ότι το χρέος είναι πολύ μεγάλο και η λύση της ελληνικής κρίσης πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τους επίσημους ευρωπαίους πιστωτές της”, είπε ο κ. Μπατίστα διευκρινίζοντας όμως πως αυτό δεν πρέπει να αφορά τα δάνεια του ΔΝΤ, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να θεωρήσει το ταμείο ως “προνομιακό πιστωτή”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Οσα λέει ο κ. Μπατίστα αποδεικνύουν τη μεγάλη απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού από τη σάπια τραπεζοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας μέσω της Τράπεζας Πειραιώς και του Μιχάλη Σάλλα στους διεφθαρμένους τραπεζίτες σε Γερμανία, Γαλλία και αλλού, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

Κατόπιν, οι τραπεζίτες μέσω των μαριονετών τους στις πολιτικές ηγεσίες -χρονίως διεφθαρμένα κόμματα αλληλένδετα με το τραπεζικό συμφέρον- ανάγκασαν τον ελληνικό λαό να πληρώνει για την επιβίωσή τους αρχικά και τελικώς για τη μακροημέρευσή τους με Δούρειο ϊππο ή καλύτερα με τον εκβιασμό ότι μια μέρα ξαφνικά οι τράπεζες στην Ελλάδα θα κλείσουν λόγω του δήθεν «Χρέους» 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μνημονίου έκαναν χρυσές δουλειές οι τραπεζίτες και οι φίλοι τους όπως π.χ. γερμανικές φαρμακευτικές εταιρίες στην Ελλάδα και πλέον τα δύο κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όσα άλλα συγκυβέρνησαν στη διάρκεια του Μνημονίου (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) έχουν νυν και πρώην στελέχη που γνωρίζουν πολλά διότι συμμετείχαν στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και όλοι ουσιαστικά συνωμότησαν σε βάρος του ελληνικού λαού είτε εσκεμμένα είτε ακουσίως, διότι βράζανε στο ίδιο καζάνι. 

 

Με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εξουσία, οι διεφθαρμένοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον μηχανισμό καταστροφής του ελληνικού λαού τόσο στο Δημόσιο όσο και στις τράπεζες. Οι κυβερνώντες για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζουμε αντί να ξηλώσουν ένα ένα αυτά τα γρανάζια της καταστροφικής μηχανής του κιμά της ελληνικής οικονομίας τους αφήνουν να δουλεύουν, και εκείνοι τί κάνουν, εκμεταλλεύονται την κατάσταση και επιταχύνουν το καταστροφικό έργο τους κι αυτή τη φορά καλυπτόμενοι από το μανδύα μιας κυβέρνησης που όπως και να το κάνουμε θεωρείται «φιλολαϊκή» ακόμη για πολλούς Ελληνες σε σχέση με τις προηγούμενες. 

 

Η μεγάλη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού μπορεί να εξιχνιασθεί μόνο με δραστικά μέτρα. Ομως, προς το παρόν η κυβέρνηση δεν τολμάει και πισωγυρίζει, αναδιπλώνεται διαρκώς και στο τέλος επιχειρεί να κάνει τα χατίρια των πλέον διεφθαρμένων και αδίστακτων ανθρώπων που έχουν κερδίσει περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους από την οικονομική καταστροφή του λαού σε αυτή τη χώρα. 

 

Κάποιος πρέπει όμως να θυμίσει εκεί στην κυβέρνηση για ποιους λόγους εκλέχθηκε ένα κόμμα με 40% ενώ μέχρι πριν πέντε χρόνια είχε ποσοστό μόλις 4%! 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr