Brussels Group και βράσε ρύζι, η τραπεζοκρατία θα παραμείνει (αλίμονό μας)!

Σε μια ιδιαίτερης σημασίας κίνηση για το αν θα παραμείνει ή όχι ως μόνη εκτελεστική εξουσία η τραπεζοκρατία στην Ελλάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη τηλεδιάσκεψη για τη χώρα μας, την οποία έχει μετατρέψει -παράνομα και πλασματικά- σε Αποικία Χρέους. 

Η τηλεδιάσκεψη των golden boys της ΕΚΤ είναι ίσως πιο σημαντική από το Eurogroup δεδομένου ότι στην ΕΕ κουμάντο κάνουν πλέον οι τραπεζίτες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, αρπακτικά, κερδοσκόποι, Golden Boys ή Platinum Boys and Girls όπου θα αποφασίσουν πώς θα βοηθήσουν τους υφισταμένους τους στην Ελλάδα να συνεχίσουν το πλιάτσικο του ελληνικού λαού, ή καλύτερα των υπερχρεωμένων και υπερφορολογημένων «συνεργάσιμων» με το κράτος και τις τράπεζες Ελληνίδων και Ελλήνων.

 

Ηδη, οι τραπεζίτες στην Ελλάδα έχουν βγει στη…ζητιανιά ξανά και απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση περί κινδύνων στη ρευστότητα και στον τραπεζικό τομέα ουσιαστικά εκβιάζουν τον ελληνικό λαό ότι θα γονατίσουν την ελληνική οικονομία με ένα πιστωτικό γεγονός στην περίπτωση που δεν κάνει τα χατίρια τους. 

 

Εχουν αιτηθεί νέο κύμα επιδότησής τους από το λαό, χωρίς φυσικά ποτέ να του χρωστάνε τίποτα αλλά αντίθετα να τα «ξαναδανείζουν» στους πολίτες  με υπέρμετρους τόκους, φτωχοποιώντας τους περαιτέρω και φυσικά όλα αυτά με τους τραπεζίτες να απολαμβάνουν ασυλίας για τα θαλασσοδάνεια αλλά και άλλα σκάνδαλα που έχουν διαπράξει. 

 

Η Δικαιοσύνη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, αφού οι μεγαλοδικαστές φοβούνται μη χάσουν την εύνοια της νέας πολιτικής εξουσίας, η οποία επίσης φοβάται τόσο τους τραπεζίτες όσο και τη Δικαιοσύνη και έτσι αντί να πάρει σκούπα, φαράσι και κάδο απορριμμάτων για το σαθρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ασυδοσία της οικονομικής ελίτ, φοράει το γάντι και καθαρίζει τα τζάμια των διαπλεκόμενων συμφερόντων μήπως και φανούν πιο καθαρά. 

 

 

Στις τηλεοπτικές οθόνες, στις εφημερίδες, ακόμη και στο Ιντερνετ πλέον μαθαίνουμε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ερίζουν: είναι το Brussels Group ένα και το αυτό με την Τρόικα ή έχει επέλθει μια ριζική αλλαγή στη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές; 

 

Ειλικρινά δεν ενδιαφέρει όλος αυτός ο συρφετός ψευτοπληροφοριών, όπως π.χ. ο μεγάλος αγώνας που δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο εξωτερικό για την ελληνική οικονομία, τους υποψιασμένους Ελληνες πολίτες παρά μόνο πότε επιτέλους η κοινωνική δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πάψουν να επιβάλλουν παράνομους όρους στις δανειακές συμβάσεις, κι ότι θα γυρίσουν πίσω οι τραπεζίτες και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες (βλέπε π.χ. Διόδια Μπόμπολα) τα κλεμμένα. 

 

Απλά τα πράγματα. Δεν αρκεί η ελπίδα προς πρόσωπα όπως η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν συνολικά η κυβέρνηση δεν κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υπηρετήσει το κοινό καλό. 

 

Η απαλλοτρίωση περιουσιών είναι μια σαφώς πολύ καλή ιδέα αλλά πρέπει να συνοδευτεί κι από δικαιοσύνη. 

 

Οσο οι τραπεζίτες που συνυπέγραψαν θαλασσοδάνεια παραμένουν ασύδοτοι κι όσο ισχύουν όλες αυτές οι ντροπολογίες και λοιπά μέτρα που λήφθηκαν κατα τα προηγούμενα χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο, παρά μόνο όσα φέρει το χάος. 

 

Στο μεταξύ, στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014, ενώ στο ίδιο διάστημα η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ. Οι άνεργοι ξεπερνούν τους 1.250.000, αν και ο πραγματικός αριθμός ανέργων και υποαπασχολούμενων θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Αυτό είναι μόνο ένα από τα αποτελέσματα της εγκαθίδρυσης της τραπεζοκρατίας στην Ελλάδα στον καιρό του Μνημονίου. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr