Γερμανοί και Ελληνες μοιράζονται την ίδια μέθοδο σκανδάλων

Οι θιασώτες του Μνημονίου στη Γερμανία έχουν κάτι κοινό με τους εν Ελλάδι συνεργάτες τους. Συμμετείχαν στα ίδια σκάνδαλα. Δωροδοκήθηκαν από τις ίδιες εταιρίες, ίσως και από τους ίδιους ανθρώπους και κάπως έτσι οι κερδοσκόποι κυρίως εκ Γερμανίας αποφάσισαν να μετατρέψουν μια ολόκληρη χώρα σε αποικία τους.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανία αυτή τη στιγμή κυβερνάται από έναν μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, των δύο πλέον διεφθαρμένων κομμάτων στη γερμανική μεταπολεμική ιστορία που έχουν το ακαταλογιστό και μέχρι και σήμερα, ωστόσο, ελέγχουν απόλυτα τη Γερμανία. 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο μεγάλος συνασπισμός αποφασίστηκε έπειτα από το αδιέξοδο στην οικονομική πολιτική της Γερμανίας, η οποία ήταν η πρώτη που δέχτηκε ισχυρό ράπισμα από την κρίση των φουσκών με την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ και κατόπιν επεκτάθηκε στη Γερμανία και στην υπόλοιπη ΕΕ με σκόπιμο τρόπο. 

 

Οι Γερμανοί και οι βόρειοι φίλοι τους, εκτεθειμένοι λίαν ιδιαιτέρως στην χρηματοπιστωτική κρίση στις ΗΠΑ, αρχικά επέβαλαν μέτρα λιτότητας στους πολίτες των χωρών τους και κατόπιν μετέφεραν τεχνηέντως την κρίση νοτιότερα και ειδικά στην Ελλάδα, η οποία από εποχής Σημίτη ήδη είχε μπει για τα καλά στο χορό των σκανδάλων που ξεσπούσαν στη Γερμανία κατα καιρούς με κυριότερο και πιο γνωστό αυτό της Siemens. 

 

Φτάσαμε πλέον στο σημείο που ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχειρεί να επηρεάσει την ελληνική και τη γερμανική κοινή γνώμη με πυρά κατά του έτερου στον κυβερνητικό συνασπισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι, δυστυχώς, στα καυτά θέματα, όπως π.χ. τί θα συμβεί με τα κόκκινα δάνεια και άλλα σοβαρά οικονομικά ζητήματα, κάνουν πίσω, κινούμενοι στην κατεύθυνση του συμβιβασμού με τους ληστές του ελληνικού λαού. 

 

Από εκεί και πέρα, αναρωτιόμαστε γιατί κάνουν πίσω οι κυβερνώντες στις υποδείξεις των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Γιατί όλοι όσοι τελικά αναλαμβάνουν την εξουσία κατόπιν πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και τραβάνε το σχοινί στον Ελληνα φορολογούμενο και υπερχρεωμένο, γιγαντώνοντας τελικά τα καρτέλ, την τραπεζοκρατία και τον παρασιτισμό των εχόντων σε βάρος των (αν)εχόντων. 

 

Ο Σουλτς επιτέθηκε κατά του υπουργού Αμυνας διότι στο βάθος παίζονται συμφέροντα αγοράς οπλικών συστημάτων. Οι Γερμανοί θέλουν να μας πουλάνε πανάκριβα τα πάντα με εγγυήσεις σε περίπτωση μη εξόφλησης, οι Αμερικάνοι πουλάνε πανάκριβα όπως πάντα και οι Ρώσοι λίγο φθηνότερα. Απλά τα πράγματα. Ετσι κι αλλιώς, το μαλλί θα το πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος. 

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το εάν η ομολογία του Κάντα ευσταθεί ή όχι είναι κάτι που θα πρέπει να εξακριβώσουν όχι μόνο. 

 

Οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές, αλλά «ίσως και οι γερμανικές», καθώς «η δωροδοκία αξιωματούχων στο εξωτερικό είναι από το 1999 αξιόποινη πράξη στη Γερμανία».

 

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρωστά ακόμη στην KMW μερικά εκατομμύρια ευρώ.

 
Ο τομέας των εξοπλισμών χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ ιδιαίτερα επιρρεπής στη διαφθορά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που εξάγουν οπλικά συστήματα.

 

«Έτσι, υποστηρίζεται ότι εκπρόσωποι γερμανικών κυβερνήσεων έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να αγοράσει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Κι αυτό μολονότι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό υπερχρεωμένη αλλά και καλά εξοπλισμένη, ενώ δεν είναι σε θέση να αγοράσει περισσότερα υποβρύχια, αεροσκάφη και άρματα μάχης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

 

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτοί που σήμερα από τη Γερμανία εκβιάζουν την Ελλάδα μέσω φυλλάδων δια την τουαλέτα όπως η σκανδαλοθηρική Bild που όμως είναι η μεγαλύτερη σε αναγνωσιμότητα στη Γερμανία ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα με μίζες και τελικώς τη γλίτωσαν χάρη στους ισχυρούς συνεργάτες τους που φαίνεται ότι ελέγχουν όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη γερμανική δικαιοσύνη. 

 

Στο βάθος του τούνελ, φαινεται ότι τα σκάνδαλα και ο τρόπος που γίνονται τόσο προκλητικά ξόφθαλμος και προκλητικός αλλά και τόσο «ψευτονόμιμα» είναι ένα κοινό που μοιράζονται δυστυχώς οι λαοί σε βάρος τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία. Η Σχολή των σκανδάλων παραπέμπει σαφώς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στους ναζί και στους γερμανοτσολιάδες, όταν βύθιζαν τις ελληνικές πόλεις στην πείνα και πουλούσαν το σκυλίσιο κρέας έναντι πολύτιμων λίθων. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr