Τί θα γίνει με τα σκάνδαλα των τραπεζιτών;

Swaps, θαλασσοδάνεια, hedge funds, offshore, bonus μηνιαία που ισούνται με τον ετήσιο μισθό ενός επισφαλώς εργαζόμενου, τιτλοποιήσεις, bonus, απορρόφηση καλού τμήματος τραπεζών, φόρτωμα στο λαό των κόκκινων δανείων, υπερτοκογλυφικοί παράνομοι όροι δανειακών συμβάσεων ρευστό στην αγορά μηδέν και συνεχή κλαψούρα ότι τα ταμεία είναι άδεια. Ιδού ποιοι είναι οι τραπεζίτες. 

 

Καλωσορίζουμε τον Θεόδωρο Μητράκιο στην υποδιοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Αραγε σε ποιον θα υπακούει; Στην κυβέρνηση ή στον Γιάννη Στουρνάρα και στην τραπεζοκρατία; Μαντέψτε…

 

Οσο οι δανειολήπτες περιμένουμε ματαίως από αυτή την κυβέρνηση να βελτιώσει τον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα και να προχωρήσει καταρχήν σε άμεση εκκαθάριση όλων των δανειακών συμβάσεων από τους παράνομους όρους και επομένως από τις παράνομες οφειλές, όπως πανωτόκια και επιτόκια και γραφειοκρατικά έξοδα, οι τραπεζίτες αλωνίζουν και…ικετεύουν.

 

Ικετεύουν από την επιρρεπή στη διαφθορά κυβέρνηση -όπως και κάθε κυβέρνηση σε όλο τον πλανήτη ελπίζουμε όχι τόσο όσο εκείνες που τις διαδέχθηκε- να τις αναχρηματοδοτήσει με χρήματα του ελληνικού λαού για να μπορούν πιο εύκολα κατόπιν να κατασχέτουν τα σπίτια των πολιτών που δεν έχουν για να εξοφλήσουν τις υπερτοκογλυφικές οφειλές προς τις τράπεζες. 

 

Επιχειρεί η ελίτ να κουκουλώσει τα πάντα όλα και μέχρι και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδείχθηκε ότι δεν είναι καθόλου βαθύ λαρύγγι, αλλά ακριβώς το αντίθετο. 

 

Εδώ και καιρό η ελίτ έχει διαθέσιμες όλες τις υποδομές για να ανατρέψει μια απόπειρα ανατροπής σε βάρος της.

 

Το ΒΗΜΑ, το Εθνος, η Καθημερινή και τα ΝΕΑ ξαναγίνονται ερευνητικές εφημερίδες που αναζητούν σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη, η Εφημερίδα των Συντακτών μετατρέπεται σε εφημερίδα που δημοσιεύει ειδήσεις που άνετα θα βλέπαμε στον Ελεύθερο Τύπο μόλις πριν από μερικά χρόνια και η Δημοκρατία γίνεται φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Πρόκειται μόνο για μια ενδεικτική κατάσταση του πώς ανακατεύεται η τράπουλα για να δούμε πάλι τους ίδιους ανθρώπους στο τέλος να κινούν παρασκηνιακά τα σχοινιά, με τα οποία κρατάνε τις μαριονέτες της εξουσίας. 

 

Πόσες φορές αλήθεια δεσμεύθηκαν μόνο στα λόγια οι τραπεζίτες να χρηματοδοτήσουν με το ίδιο το χρήμα των φορολογούμενων πολιτών και λοιπών εσόδων του Δημοσιου την αγορά και δεν το έκαναν λες και απέκτησαν όλα τα χρήματα με τον δικό τους ιδρώτα και μόχθο;

 

Τώρα ζητάνε κι άλλους τρόπους για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους. Αλλά δεν σκοπεύουν να τις βαφτίσουν ως αναχρηματοδοτήσεις ή ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά ως ενδιάμεσους δημόσιους φορείς που αντί να στριμώχνουν τον τραπεζίτη στη γωνία και να τον καλούν να επιστρέψει όλα τα χρήματα που παρανόμως έλαβε από τον δανειολήπτη που πλήρωνε αδίκως για υπερτοκογλυφίες ως γνήσιο θύμα αισχροκέρδειας, στριμώχνουν τον δανειολήπτη στην παγίδα του τραπεζίτη και επιπλέον φορτώνουν τις ανεξόφλητες οφειλές στο λαό. Ετσι, όποιος χρωστά σε τράπεζα θα τιμωρείται ενώ όποιος δεν χρωστά επίσης θα τιμωρείται με παγίδευσή του και υπερχρέωση χωρίς ημερομηνία λήξης στην τράπεζα. 

 

Πρέπει άμεσα να σταματήσει η κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζιτών και να μπει τέρμα στο μεγάλο φαγοπότι στην υγειά του υποζυγίου που ονομάζεται ελληνικός λαός. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr