Οι Χάρι Πότερ λογιστές των -κατα τα άλλα ελληνικών- τραπεζών

Θερμά συγχαρητήρια στους λογιστές των τραπεζών και θερμά συλλυπητήρια σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η ψυχρή λογική των αριθμών αποκαλύπτει ότι οι κατα τα άλλα ελληνικές τράπεζες από εμάς έκλεψαν, από εμάς συντηρούνται και σε εμάς φορτώνουν τα χρέη τους και ζητάνε κι άλλα και τα μέλη των δ.σ. τους και όσοι γενικά πέρασαν από θέσεις εξουσίας και αποφάσεων συντονισμένα εργάζονταν για την καταστροφή του ελληνικού λαού και της Ελλάδας. 

 

Μακάρι κάθε νοικοκυριό να είχε τόσο λαμπρούς και εργατικούς λογιστές. Φανταστείτε δηλαδή τον εαυτό σας σε μια πολυκατοικία. Ανοίηεις ένα γραφείο, αποθηκεύεις τα χρήματα των γειτόνων σου, τα δανείζεις σε άλλους, τα παίρνεις πίσω με υπερτοκισμό που ξεπερνά και εκείνον του ιδιοκτήτη του πιο αισχροκερδούς ενεχυροδανειστηρίου και επιπλέον τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας καταλήγουν στο ταμείο σου και τα κάνεις ότι θες χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν και στο τέλος κλαίγεσαι και στους ενοίκους ότι πρέπει να δώσουν κι άλλα για να συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα της ροής χρημάτων ασχέτα αν δεν δανείζεις ούτε δεκάρα τσακιστή. Κι όλα αυτά χάρη…και στον λογιστή σου. 

 

Δεν εξηγείται αλλιώς πώς μετά από τόσο μεγάλη ένεση ρευστότητας στις τράπεζες -τουλάχιστον 260 δισ. ευρώ μόνο σε ανακεφαλαιοποίηση που προέρχονται από τα έσοδα του κράτους -φόροι στου Κασίδα το κεφάλι δηλαδή-, συν υπερτοκογλυφικά δάνεια χωρίς να ανοίγει ρουθούνι, συν κατασχέσεις περιουσιών κράτους και ιδιωτών, συν επιδοτήσεις από Ευρωπαϊκή Ενωση, συν κέρδη από άλλες σκοτεινές δραστηριότητες -offshore, swaps, χρηματιστήρια, leasing, μιζινγκ- ο τραπεζίτης εξακολουθεί να οδύρεται ότι δεν έχει λεφτά και έβγαλε φόρα το καπέλο για να τα αρπάξει πάλι. 

 

Είναι τα λογιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι τραπεζίτες που εντυπωσιάζουν τόσο πολύ αυτούς τους τόσο αδέκαστους ανθρώπους που μας εξουσίασαν εδώ και δύο δεκαετίες και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους;

 

Ανακεφαλαιοποιήθηκαν επανειλλημμένα οι τράπεζες για τα ανεξόφλητα δάνεια, για τα PSI αποζημιώθηκαν ενώ έπρεπε να αποζημιωθούν οι πραγματικά θιγόμενοι, όπως οι μικροομολογιούχοι, 

 

Είναι οολλα τα δισεκατομμύρια. 

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναλάβει για άλλη μια φορά το ρόλο του διασώστη της ελίτ και των τραπεζιτών και όχι της χώρας ή του λαού. 

 

Αν υπάρχει ένας φιλολαϊκός νόμος, είναι ο νόμος για τα υπερχρεωμένα και όσοι προλάβουν να υπαχθούν, πρόλαβαν. Γιατί μέχρι και ο άνθρωπος που υπέγραψε αυτό τον νόμο, η Λούκα Κατσέλη, είναι πρόεδρος της Ενωσης των κατα τα άλλα ελληνικών τραπεζών και θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα η άποψή της σήμερα που πλέον προεδρεύει της κατεξοχήν ένωσης υπεράσπισης συμφερόντων της τραπεζοκρατίας. Ποιος είναι ο δανειολήπτης και ποιος ο πιστωτής; Ποιος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ακόμη και για εξύβριση και ποιος τη σκαπουλάρει ή απλά δεν τον ενοχλεί κανείς; Οι δίκες παρωδία τύπου Γιώργου Παπακωνσταντίνου αντικατοπτρίζουν την σκληρή πραγματικότητα σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Ας παραμείνουμε ενωμένοι, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr