Τί εστί golden girl; Η Αναστασία Σακελλαρίου

Τί εστί golden boy ή golden girl; Οσοι παρακολουθήσετε την ταινία «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» του Μάρτιν Σκορσέζε κάτι θα καταλάβατε. Επίσης, όσοι χρωστάτε στις τράπεζες και πληρώνετε κανονικά τα μαλλιοκέφαλά σας σε άκυρους, παράνομους και καταχρηστικούς τόκους και λοιπά κερατιάτικα την ώρα που κάποιοι τραπεζίτες κάνουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο επίσης θα καταλάβατε; Στην Ελλάδα, πιο πιθανό για να καταλάβει κανείς είναι το δεύτερο σενάριο!

 

Ας δεχτούμε ότι δεν υπήρχε δόλος και ότι εκ παραδρομής οι ενέργειες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στέρησαν από το Δημόσιο Ταμείο πολύτιμους πόρους σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί, με την πλάτη στον τοίχο, να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. Αφού λοιπόν αποκλείστηκε ο δόλος απομένουν η αμέλεια, η επιπολαιότητα και η… βλακεία.

 

Ωστόσο, το πλούσιο βιογραφικό της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ, Αναστασίας Σακελλαρίου αποκλείει το ενδεχόμενο βλακείας. Ετσι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι εκτέλεσε πλημμελώς και επιπόλαια τα καθήκοντά της, προκαλώντας όχι μόνο ταμειακή ζημιά, αλλά και πολιτική ζημιά. Εβαλε «βούτυρο στο ψωμί» διαφόρων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων που θέλουν να διατηρήσουν τη θηλιά στον λαιμό της χώρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων.

 

Η ακριβοπληρωμένη διευθύνουσα σύμβουλος Αναστασία Σακελλαρίου, εκλεκτή των Αντ. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα, η οποία θεωρείται ικανή να… πουλήσει παγάκια σε Εσκιμώους, έπειτα από αυτό το λάθος και λόγω και της δύσκολης συγκυρίας οφείλει να αποστείλει την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Εκτός αν η ευθιξία της περιορίζεται στη χθεσινή έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα του «παραφουσκωμένου μαξιλαριού», μέσω της οποίας προσπαθεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

 

Σε ό,τι αφορά τώρα τις ευθύνες του υπουργείου Οικονομικών και του Γιάνη Βαρουφάκη, κάτω από άλλες συνθήκες η υπογραφή του στην απόφαση για επιστροφή των αχρησιμοποίητων ομολόγων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα είχε τυπικό χαρακτήρα. Σε κανονικές συνθήκες, ο υπουργός Οικονομικών εμπιστεύεται, και καλώς πράττει, τους επικεφαλής των φορέων. Ομως τα πεπραγμένα ορισμένων που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση, και οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους εκμεταλλευόμενοι τη βραδύτητα των αλλαγών λόγω διαπραγμάτευσης, πρέπει να προκαλούν υποψίες στους ιθύνοντες των αρμόδιων υπουργείων. Θα έπρεπε λοιπόν να τους καταστήσουν πιο επιφυλακτικούς και να προσέχουν πού βάζουν τις υπογραφές τους.

 

Εμείς πάλι ως δανειολήπτες είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να προσέχουμε που βάζουμε τις υπογραφές μας ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα που εκπροσωπείται από ανθρώπους όπως η κα. Σακελλαρίου. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr