Μεγάλη Πέμπτη (λένε) χρεοκοπούμε, Πάσχα το γιορτάζουμε με τους Ρώσους;

Οι τραπεζίτες εκβιάζουν με πιστωτικό γεγονός, όπως αυτό που έκαναν στους Κύπριους την Μεγάλη Εβδομάδα, κλείνοντας ουσιαστικά τις τράπεζες, και από κοντά η γερμανική κυβέρνηση αξιώνει από την ελληνική ηγεσία να υποκύψει πλήρως στα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας και των κερδοσκόπων αφεντικών τους και η ηγεσία των ΗΠΑ τη σιγοντάρει. Στο βάθος, όμως, κήπος, ρωσικός και κινεζικός. 

 

Οι τραπεζίτες προειδοποιούν ότι στις 3 και 6 Απριλίου η εξυπηρέτηση στις τράπεζες θα είναι περιορισμένη. Από τη Γερμανία και μετά τον αντίκτυπο που έχουν προκαλέσει διάφορα γεγονότα υπέρ της Ελλάδος, όπως μια σατιρική εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF με τη συμμετοχή ενός επιζώντα από τη σφαγή αμάχων στο Δϊστομο από τους ναζί, η ίδια η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, επιχείρησε να καταδείξει ότι δεν τρέχει τίποτα και προσποιήθηκε την πονόψυχη προς τους Ελληνες, αν και ουσιαστικά επιχειρεί να κοροϊδέψει τόσο τους συμπατριώτες της όσο και εμάς κατάμουτρα. Ισχυρίστηκε, την ώρα που η καρέκλα της τρίζει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της όσο και της κυβέρνησής της στα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του ελληνικού λαού καθ’ όλη τη διάρκεια του μνημονίου, ότι θα κρατήσει την Ελλάδα πάσει θυσία στο ευρώ, ακόμη κι αν δεν το θέλουν οι συντηρητικοί Γερμανοί ψηφοφόροι.

 

Η φρασεολογία της Μέρκελ προφανώς δεν έχει αποδέκτες τους Γερμανούς, αλλά τον ελληνικό λαό που ακόμη ελπίζει ότι θα επέλθει ρήξη με την σαθρή ελίτ και την τραπεζοκρατία. Ομως, βιάστηκε λίγο η κυρία Μέρκελ να γιορτάσει την Πρωταπριλιά. 

 

Ουσιαστικά, η Μέρκελ, η ΕΚΤ, και οι εγχώριοι τραπεζίτες βαράνε το ίδιο βιολί. Η ΕΚΤ που χάρη στις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των εγχωρίων τραπεζών έδωσε εντολή στις κατα τα άλλα ελληνικές τράπεζες να μην επιβαρυνθούν επιπλέον με αγορά εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, γνωστών και ως T-Bills.  Επομένως η ΕΚΤ στερεί από την Ελλάδα μία σημαντική πηγή χρηματοδότησης, δεδομένου ότι η Αθήνα διασφάλιζε τη ρευστότητά της τους τελευταίους μήνες μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων. 

 

Ωστόσο, στις 8 Απριλίου, όταν η Ελλάδα θα αποπληρώνει άλλη μια δόση προς το ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στη Μόσχα, ενώ ήδη έχει επιθεωρήσει μοίρα του κινέζικου πολεμικού στόλου που στάθμευσε στον Πειραιά.  

 

Ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί πιο νωρίς από ότι αρχικά είχε οριστεί (για τον Μάιο). Κάτι που κάνει αρκετούς στις Βρυξέλλες και την ΕΕ να ανησυχούν για τα ανοίγματα της Αθήνας προς τη Μόσχα. Οι παρατηρητές σημειώνουν πως ο Πούτιν ψάχνει τρόπους για να διαταράξει τις ισορροπίες εντός της ΕΕ, ενώ ο Τσίπρας θα αξιοποιήσει την επίσκεψη στο Κρεμλίνο για να ζητήσει ακόμη και δάνεια.

Τί σημαίνουν όλα αυτά για τους Ελληνες πολίτες που έχουν πληρώσει και με το παραπάνω την κρίση των ολιγαρχών και της τραπεζοκρατίας; Προς το παρόν τίποτα σοβαρό. στο κάτω κάτω δεν παίζεται πλέον το δικό μας κεφάλι, αλλά των βασανιστών μας! Εκτός και αν τα συμφέροντα της ελίτ τελικα αποδειχθούν πολύ πιο σημαντικά από εκείνα του ελληνικού λαού!

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr