Θέλουν να κατασχέτουν πιο εύκολα τις περιουσίες όσων δεν χρωστάνε ούτε ευρώ στις τράπεζες

Η τραπεζοκρατία αξιώνει να δημεύει τις περιουσίες συγγενών όσων χρωστάνε ακόμη και μικρά ποσά με συνοπτικές διαδικασίες και η κυβέρνηση κατά τα άλλα του λαού συζητά μαζί της για τις fast track κατασχέσεις τρίτων για οφειλές άλλων στις τράπεζες! 

 

Οχι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.  Το κατα τα άλλα αδρανές συμβούλιο τραπεζών πόυ επί χρόνια πράττει αναλόγως με όσα αξιώνουν οι τραπεζίτες συνεδριάζει για να συζητήσει ακριβώς αυτό το θέμα. Με ποιον τρόπο δηλαδή θα κατασχέτονται πιο εύκολα οι περιουσίες ανθρώπων που διαθέτουν κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με δανειολήπτες στις τράπεζες ακόμη και για μικροοφειλές. 

 

Η υπερτοκογλυφία δεν έχει όρια. Οι χειριστές της μηχανής του κεφαλαιοκρατικού κιμά σε τράπεζες και επίσημη Πολιτεία συνεχώς ανακαλύπτει νέες μεθόδους για να κονιορτοποιήσει την φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία και να την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, αντικαθιστώντας την με φθηνότερο εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό σε μια αποικία Χρέους όπου η παρασιτοκρατία θα ζει και θα βασιλεύει. 

 

Τα σχέδια των τραπεζιτών είναι σαφή. Να παγιδέψουν στη μέγκενη του χρέους ακόμη και όσους δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ σε κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να δημευθεί η περιουσία τους. 

 

Αυτό ήδη συμβαίνει αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα όσο θα ήθελαν οι τραπεζίτες και τα συμφέροντα καταστροφής της Ελλάδας και του ελληνικού λαού που κρύβονται από πίσω τους. 

 

Το ευλόγως αδρανές Συμβούλιο Εποπτείας των ελληνικών τραπεζών που έκλεισε τα μάτια σε εκατοντάδες τραπεζικά σκάνδαλα σε βάρος του ελληνικού λαού από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και έπειτα μαθαίνουμξε ότι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από το 2008 για να αποφασίσει με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, και με θέμα συζήτησης πώς θα κατάσχεται πιο εύκολα η περιουσία ανθρώπων που έχουν κοινά περιουσιακά στοιχεία με δανειολήπτες. Ανθρωποφαγία με όλη τη σημασία της λέξεως, δηλαδή. 

 

Υποτίθεται ότι το συμβούλιο θα αναζητήσει τους μεγαλύτερους μπαταχτσήδες των τραπεζών αλλά και τους θαλασσοδανειζόμενους, δηλαδή ισχυρές επιχειρήσεις της χώρας, στις οποίες δεν τηρήθηκαν κατά το γράμμα του νόμου τα τραπεζικά κριτήρια.

 

Οι νέοι εκπρόσωποι έχουν λάβει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σαφείς εντολές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ασκήσουν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος 3723/2008 (σ.σ. ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας επί Αλογοσκούφη) βάσει του οποίου «έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα βιβλία και στοιχεία της τράπεζας».

 

Πέραν του ελέγχου των διαδικασιών με τις οποίες έχουν δοθεί τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και της έρευνας σχετικά με την πορεία τους, η κυβέρνηση ζητά από τις τράπεζες να ξεκινήσουν τη διάθεση στοιχείων προς τον φορολογικό μηχανισμό με στόχο την εξάλειψη της φοροδιαφυγής. Από την πλευρά των τραπεζών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικροτούν την κυβερνητική πρόθεση για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταθεσιολογίου.

 

Προσέξτε όμως τί κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα. 

 

«Έως σήμερα οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις ενός στρατηγικά κακοπληρωτή δανειολήπτη όταν αυτές βρίσκονται σε άλλη τράπεζα από εκείνη που πήρε το δάνειο. Εφόσον υλοποιηθεί το μέτρο θα μπορέσουν οι τράπεζες να βρουν τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των στρατηγικά κακοπληρωτών, οι οποίοι ανέρχονται σε 20.000 δανειολήπτες», ισχυρίζονται στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

 

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο ΣΔΟΕ, όσο και οι τράπεζες και γενικά όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που συστάθηκαν με απίστευτη σπατάλη των εσόδων από την υπερφορολόγηση των απλών πολιτών για να μην…ελέγχουν, διαθέτουν όλα τα στοιχεία για τους μπαταχτσήδες θαλασσοδανειζόμενους. 

 

Οι τραπεζίτες γνωρίζουν αλλά προτιμούν το social bullying

Ωστόσο, τόσο οι μπαταχτσήδες όσο και οι τραπεζίτες που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια έχουν και νόμους που τους προστατεύουν. Θυμηθείτε τί υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας που θα προεδρεύσει του συμβουλίου όταν ήταν υπουργός Οικονομικών…το νόμο περί μη ευθύνης τραπεζιτών που χορήγησαν θαλασσοδάνεια στους φίλους τους και στους φίλους των φίλων τους. 

 

Από το 2001 οι τράπεζες δεν εφαρμόζουν κοινοτικές οδηγίες και παρά τα πρόστιμα δεν συμμορφώθηκαν καθώς εξακολουθούν να επιβάλλουν υπερχρεώσεις σε τόκους, επιτόκια και λοιπά στους δανειολήπτες που είναι τριπλάσιες τουλάχιστον σε σχέση με τον μέσο όρο στην ευρωζώνη με βάση κριτήρια που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

 

Οι τραπεζίτες ισχυρίζονται ότι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τρίτων ενώ έχουν. Για παράδειγμα, τράπεζα κατέθεσε αγωγή επί χείρας τρίτων για δάνειο 15.000 ευρώ! Δηλαδή, αν ο γιος χρωστά 15.000 ευρώ στην Ωμέγα τράπεζα και οι γονείς του τον έβαλαν συνδικαιούχο στις αποταμιεύσεις τους στην Ψ τράπεζα, η Ωμέγα Τράπεζα μπορεί να τις κατασχέσει! 

 

Οι τραπεζίτες ξέρουν πολύ καλά ποιοι ειναι οι 20.000 μπαταχτσήδες, αλλά δεν πρόκειται να τους δείξουν με το δάχτυλο, διότι είναι συνεργάτες τους και πρόσωπα που ανήκουν στην παρασιτοκρατία. Ετσι, ελπίζουν ότι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου όχι μόνο δεν θα θιγούν οι φίλοι τους, αλλά θα αποσπάσουν από την κυβέρνηση μέτρο που θα τους επιτρέπει να κατασχέτουν πιο εύκολα τις περιουσίες τρίτων ακόμη και για μικροοφειλές. 

 

Αν αυτά που γράφουμε δεν είναι αλήθεια, τότε να είστε σίγουροι ότι οι τραπεζίτες μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας των τραπεζών θα βγάλουν στη φόρα όλα τα θαλασσοδάνεια που μοιράσαν σε υμετέρους για να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη! 

 

Σημειώνεται ότι δεν έχει οριστεί ακόμη ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου παρά μόνο ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr