Ακόμη και αν πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις, οι τράπεζες ξεπουλάνε τις περιουσίες μας!

Οι τραπεζίτες μας υπερχρέωσαν, θέλουν να κατασχέσουν τα σπίτια μας, θέλουν να τα βάλουν ως ενέχυρο ακόμη και αν πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις μας, στους θεσμούς και με τη σειρά τους οι θεσμοί θέλουν να μειωθεί στο 50% η αξία των… «ενεχύρων». Τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ σιωπούν για το θέμα, όχι όμως και η εφημερίδα «Τάιμς» της Νέας Υόρκης που κάνει λόγο για ενέχυρα μισοτιμής, και όχι φυσικά για οργανωμένο σχέδιο εξανδραποδισμού των δανειοληπτών στην Ελλάδα.  

 

Θυμάστε όταν κάποτε οι Φινλανδοί είχαν ζητήσει ως ενέχυρο την Ακρόπολη για τον δανεισμό προς την Ελλάδα; 

 

Η Ακρόπολη, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν θα ξεπουληθεί (ακόμη) αλλά τα σπίτια μας και ότι άλλο έχουμε ως περιουσία και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ενέχυρο από τις τράπεζες, από τις οποίες κάποια αποφράδα ημέρα πριν από αρκετά χρόνια λάβαμε δάνεια, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εν δυνάμει ενέχυρο και μάλιστα σε τιμή ξεφτίλας και οι τραπεζίτες άλλο που δεν θέλουν να δούνε το ένα σπίτι δανειολήπτη μετά το άλλο να περνά στα χέρια κάποιας εταιρίας αρπακτικών στην αγορά ακινήτων που συνδέεται τόσο με το τραπεζικό σύστημα όσο και με τους κερδοσκόπους. 

 

Δεν νομίζουμε ότι για τους κερδοσκόπους έχει τόση αξία το σπίτι που θα κατασχέσουν δια μέσου των εγχωρίων τραπεζών όσο ότι θα μας αφήσουν άστεγους, μαζικά, την ίδια ώρα που από την Τουρκία θα εισρέουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που προέρχονται από την Ασία και την Αφρική. 

 

Ο εξανδραποδισμός είναι το ζητούμενο πίσω από την αρπαγή της περιουσίας του λαού της Ελλάδας από τους κερδοσκόπους που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς. Μια αποικία Χρέους θα ήταν ένα φανταστικό σενάριο που θα διασφάλιζε την κυριαρχία των τοκογλύφων σε όλη την Γηραιά Ηπειρο και θα μετατρεπόταν σε χώρο υποδοχής των εξ ανατολών και νότου ανεπιθύμητων για αυτούς ανειδίκευτων και μη εύκολα αφομοιώσιμων και επομένως διαχειρίσμων εργατών. 

 

Τέτοιο κορόιδο σαν τον ελληνικό λαό που θα βρούνε άλλωστε;

 

Κατάμουτρα, η Τάιμς της Νέας Υόρκης μας ενημερώνει ότι η ΕΚΤ απαιτεί πλέον κούρεμα έως 50% στα ενέχυρα που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος για να λάβουν τα έκτακτα δάνεια, σε σχέση με την αξία τους. 

 

Τα ενέχυρα είναι όχι μόνο τα κόκκινα αλλά και τα «πράσινα δάνεια» εν αγνοία φυσικά των δανειοληπτών. Η αλητεία των εγχωρίων τραπεζιτών έχουμε μάθει καλά πώς δεν έχει όριο και είναι προφανές ότι για να σώσουν το τομάρι τους ή καλύτερα να μη χάσουν τη χλιδάτη ζωή τους είναι ικανοί για τα πάντα, ακόμη και να πετάξουν τον γείτονά τους από το σπίτι του στο δρόμο και κατόπιν να ισχυριστούν ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι κακοί «θεσμοί»

Ιδού πώς το πράττουν!

 

Ενέχυρο και τα ενήμερα δάνεια στους κερδοσκόπους

 

Τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών δεν δίνουν καμία εικόνα της πραγματικής κατάστασης παρά μόνο ότι τους ανακοινώνουν οι τραπεζίτες. Αποκρύπτουν ότι οι τραπεζίτες έχουν χαρίσει ακόμη και τα δάνεια που πληρώνονται κανονικά από τους δανειολήπτες στους «θεσμούς» προκειμένου να συνεχιστεί η ομηρεία με κάθε τρόπο του λαού της χώρας. 

 

Χέρι – χέρι εγχώριοι και ξένοι κερδοσκόποι έχουν ήδη βαφτίσει αυθαίρετα και εντελώς παράνομα τα ενήμερα δάνεια και φυσικά τα σπίτια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν οι δανειολήπτες ως ενέχυρα

 

Τα παπαγαλάκια των τραπεζών ισχυρίζονται ότι οι τράπεζες διαθέτουν ενέχυρα 30 δισ. ευρώ (δηλαδή, κατασχεμένες ή υπό κατάσχεση περιουσίες δανειοληπτών) για να πάρουν χρήματα από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή χρήματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση των φτωχότερων και μεσαίας οικονομικής κατάστασης κατοίκων της χώρας, εφόσον δεν κουρέψει την αξία τους η τρόικα.  

 

Ολα αυτά παρουσιάζονται με όλους αυτούς τους ακαταλαβίστικους όρους που μόνο οι τραπεζίτες και οι καλά γνωρίζοντες τα οικονομικά κατανοούν -αν κατανοούν- απλά και μόνο για να μπορεί κανείς υποψιασμένος πολίτης να εξαγάγει κάποιο λογικό συμπέρασμα για την καλά μεθοδευμένη καταστροφή της χώρας και του λαού από τις ξένες δυνάμεις και τους εγχώριους συνεργάτες τους που είναι οι κερδοσκόποι. 

 

Δεν είναι μόνο τα ομόλογα των τραπεζών που ουσιαστικά πρόκειται για τον νόμο Αλογοσκούφη για το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων και των υπό διάθεση περιουσιών δανειοληπτών από τις τράπεζες στους κερδοσκόπους αλλά και  τα δάνεια που καταθέτουν ως ενέχυρο οι τράπεζες στον ELA.

Στα ενέχυρα συμπεριλαμβάνονται όλα τα ενήμερα δάνεια πλην εκείνων που έδωσαν στους εαυτούς τους οι τραπεζίτες!

 

Με βάση τις εκτιμήσεις των τραπεζών τα ενέχυρα από τα ενήμερα δάνεια προσδιορίζονται από 20 έως κατ’ ανώτερο 30 δισ. ευρώ.

 

Ο ELA (Εκτακτος Μηχανισμός Ρευστότητας) δέχεται μόνο ενήμερα δάνεια (επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά) και ορισμένες μορφές ρυθμίσεων, κυρίως όσες έχουν δομηθεί σε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη (καταθέσεις, μεγάλα ακίνητα κ.ά.).

 

Επίσης, ο ELA δέχεται δάνεια που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, δηλαδή αποκλείονται δάνεια που έχουν δοθεί από τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών σε Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες.

 

Αποκλείονται και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι μητρικές (δηλαδή οι τράπεζες στην Ελλάδα) στις θυγατρικές τους καθώς ο Έκτακτος Μηχανισμός δεν αποδέχεται ως ενέχυρα δάνεια προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

Τί μας μένει. Τα δάνεια που είτε δεν μπορούμε άλλο να πληρώσουμε είτε τα δάνεια που εμείς οι απλοί πολίτες πληρώνουμε κανονικά. Οι περιουσίες όιλων των δανειοληπτών με λίγα λόγια βαφτίζονται ως ενέχυρα από τραπεζίτες και θεσμούς και χαρίζονται κυριολεκτικά στους κερδοσκόπους παρότι εμείς πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις των δανείων μας. 

 

Σε αυτή την τόσο δημοκρατική χώρα της ελίτ, των τραπεζιτών, των διεφθαρμένων πολιτικών και του bullying ενός ολόκληρου λαού με χίλιους δύο τρόπους δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά να σπάσουμε το φόβο για να σπάσουμε τα δεσμά μας από τους νέους κατακτητες της χώρας, διαφορετικά ο θάνατός μας ή καλύτερα η οικονομική καταστροφή μας θα εξασφαλίσει τη μακροζωία τους.  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr