Οι τραπεζίτες δεν χαρίζουν δάνεια, αλλά τα χρέη τους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 Απρ 2015 - 18:35

Τελευταία Ενημέρωση: 18:35

Bad banks θα πει αυτά τα κακά τμήματα των τραπεζών, τα ανεξόφλητα δάνεια και άλλα που βαφτίζονται κακά από τους τραπεζίτες. Για αυτό όπου ακούτε για χάρισμα δανείων, να ξέρετε ότι πρόκειται για φόρτωμα χρεών τους στο κεφάλι μας.  Γενικά για ότι ευχάριστο εκ μέρους των τραπεζιτών ακούτε, να ξέρετε ότι είναι κάτι πολύ δυσάρεστο γενικά για το λαό και την κοινωνία. 

 

Η Πειραιώς που εδώ και πέντε χρόνια έπαιρνε μόνο τα καλά τμήματα των τραπεζών και βγήκε τώρα να πει ότι χαρίζει δάνεια σε όσους υπαχθούν στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, είχε υπολογίσει πολύ καλά πόσα θα χαρίσει, που δεν χαρίζει, αλλά πρόκειται για στατιστικές και λοιπές αριθμητικές αλχημείες. Π.χ. η Πειραιώς γνώριζε εκ των προτέρων ότι 25.000 θα είναι οι δανειολήπτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση για διαγραφή χρεών. Για να δούμε τώρα τί γίνεται. Οι Bad banks σαρώνονται διαρκώς, συνεχώς γίνεται η εκκαθάρισή τους, κρατάει χρόνια και τελικά αποδεικνύεται αιώνια. Κι όλα αυτά για να υπάρχουν κορόιδα δανειολήπτες που ενώ η τράπεζα, από την οποία πήραν δάνειο έκλεισε, το κράτος συνεχίζει να τους τα ζητάει για να τα δώσει στις άλλες τράπεζες. 

 

Τη θυμάστε την Τράπεζα Κρήτης; Σκάνδαλο Κοσκοτά Λιάνη Παπανδρέου και Κουρή και το κακό συναπάντημα; Συνολικά 25 χρόνια πέρασαν μέχρι να εκκαθαριστεί με πενιχρά για το Δημόσιο αποτελέσματα. Κάτι δηλαδή σαν τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Πολλοί πληρώνονται πολλά λεφτά για να μην ερευνήσουν τίποτα ή καλύτερα για να κάνουν τα στραβά μάτια. 

 

Ομως, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάνης Στουρνάρας, γνήσιος συνεχιστής του αρχιτέκτονα της παρασιτικής τραπεζοκρατίας σε βάρος του ελληνικού λαού, Γιώργου Προβόπουλου, που στην τελική εντολές από τον Κώστα Σημίτη έπαιρνε που έπαιρνε εντολές από τους Γερμανούς εξουσιαστές που αγαπάνε τους Τούρκους εξουσιαστές για τους κοινούς αγώνες κατά της ανθρωπότητας, θα καθαρίσει πάλι. 

 

Εδωσε ασυλία στα χρυσά αγόρια και κορίτσια το 2013, δεν θα χαρίσει και τα χρέη των τραπεζών στον ελληνικό λαό; Αμ πώς; Με κοτζάμ ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ στο πλευρό μας θα φοβηθούμε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους που τους έχουμε υπερδιαιρέσει χάρη σε μια κυβέρνηση με βενετσιάνικη μάσκα κουλουρτζή πίσω από τον αργομισθοκρατικοδίαιτο επαγγελματισμό των περισσότερων από τα μέλη της (κι όχι μόνο στα υπουργεία και στην κυβέρνηση).

 

Ο λαός πλήρωσε 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την ειδική εκκαθάριση των κακών τμημάτων των τραπεζών που απορροφήθηκαν από την τράπεζα Πειραιώς και από άλλες τράπεζες. Την Πειραιώς την αναφέρουμε διότι τεχνητά τη διογκώσανε οι θιασάρχες του μνημονίου για να τσακίσει τον ελληνικό λαό μέσω της πλασματικής υπερχρέωσης. 

 

Τώρα, ο Στουρνάρας θέλει να εξυγιάνει όλες τις τράπεζες. Να τις χαρίσει στην Πειραιώς;, στην οποία άλλωστε εργαζόταν κάποτε, όπως κι ο Προβόπουλος. Και να πληρώσει το χάρισμα ο λαός.  Τα ποσά που δίνει ο λαός στις τράπεζες καθημερινά αυξάνονται ιλιγγιωδώς. Πριν από δύο μήνες γράφαμε ότι ο λαός έδωσε 240 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Το ποσό αυτό ίσως σήμερα ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr