Ξέρετε το τραγούδι «ποιος θα σε πιστέψει ποιος»;

Κλάψτε, κλάψτε τραπεζίτες κλέφτες και λοιποί λωποδύτες,που όλο από τον κοσμάκη παίρνετε λεφτά και λέτε ότι τα φάγατε κι αυτά. Ρευστοποιήσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις, απορροφήσεις που οδήγησαν στις δικές μας αναρροφήσει, στον φαύλο κύκλο με την κοινωνική βία ανήκετε στην πρώτη κατηγορία (δραστών).

 

Από τη μια οι τραπεζίτες λένε ότι δήθεν χαρίζουνε δάνεια σε αναξιοπαθούντες (βλέπε Πειραιώς χαρίζω δάνεια σε όσους υπαχθούν στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να βάλουν και το ηλεκτρονικό καρτελάκι κάρτας πολίτη καλού κακού). 

 

Από την άλλη, οι τραπεζίτες παίρνουν διαρκώς από την πίσω πόρτα λεφτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Τα φουσκωμένα από χρήματα διαφημίσεων ΜΜΕ δεν λένε ότι οι τράπεζες παίρνουν λεφτά του λαού αλλά δρομολογούνται συγχωνεύσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις, μέτρα για τα κόκκινα δάνεια και ότι άλλο φανταστικό μπορεί να διηγηθεί μια σύγχρονη Θεία Λένα σε παραμυθιασμένο κοινό. 

 

Για τα ανεξόφλητα δάνεια, έχουμε βαρεθεί να γράφουμε ότι οι τραπεζίτες τα πληρώθηκαν τριπλά και τετραπλά μέσω των υπερτοκογλυφικών άκυρων παράνομων και καταχρηστικών δανειακών συμβάσεων που συνάψανε με και από τους ίδιους τους δανειολήπτες. 

 

Προσθέστε στο λογαριασμό ανακεφαλαιοποιήσεις, θαλασσοδάνεια, διασπαθίσεις, μια ολόκληρη οικονομία να συγκεντρώνεται στα χέρια μερικών ατόμων που είναι μεγαλομέτοχοι πέντε συστημικών τραπεζών στη χώρα και έχετε τον εφιάλτη της τραπεζοκρατίας σαν μαύρο σύννεφο γυπών να απλώνεται πάνω από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και να χυμάει καταπάνω του. 

 

Χωρίς να σβήνουν έστω ένα ευρώ από τα χρέη μας αλλά με δισ. ευρώ να σβήνονται για πάρτη τους, οι τράπεζες κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, απομυζούν εθνικές οικονομίες.

 

Επιμένουν μεν στις ρυθμίσεις, διότι η άλλη λύση, δηλαδή να ξυπνάς το πρωί και ο τραπεζίτης να είναι απέξω με τον δικαστικό επιμελητή, την αστυνομία και την εισαγγελία και να σου λένε «φεύγεις, κατάσχεται» για το σπίτι σου, δεν έχει έρθει ακόμη (θα δούμε μετά το Brusselsgroup). 

 

Μακριά από την φτώχεια του κόσμου, οι τραπεζίτες του ζητάνε να στερήσει το γάλα των παιδιών του για να συνεχίσει να τους τα αρπάζει με αυτό το τόσο άγιο καπιταλιστικό μοντέλο και να συνεχιστεί η ατιμία διεθνώς. 

 

Ισχυρίζονται ότι χαρίζουν δάνεια, ενώ στην ουσία αρπάζουν ότι έχει απομείνει, ξεπουλούν τις περιουσίες μας μέσω των μεγαλομετόχων τους σε κέντρα υπερτοκογλυφίας που συνεργάζονται άψογα με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δρούνε επεκτατικά και έχουν και…ζημίες όπως λένε.

 

Το τραγούδι «ποιος θα σε πιστέψει ποιος» το ξέρουνε;

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr